Kosa

Kakve šiške odabrati prema obliku lica?

By  | 

Super trikovi za savršene šiške…

 
Idealne šiške određuju se prema obliku glave, a ako odaberete one koje pristaju vašem obliku lica, istaknut ćete njegove prirodne crte i ljepotu. Znate li kakve šiške pristaju okruglom, a kakve ovalnom licu? Svoje savjete s nama je podijelio voditelj frizerskog dijela DermaCare centra Ivica Palinić. 
Šiške su trenutno jako popularne. U inozemstvu već neko duže vrijeme, a kod nas polako dolazi taj trend. Najbolja je verzija gustih šiški koje padaju do očiju, dok je dužina kose do ramena, a frizura je neuredna i inspirirana rockom sedamdesetih“, objasnio je Ivica.
Naglasio je da ako imate srcoliko lice, sve vrste šiški vam stoje te se taj oblik lica smatra najpoželjnijim. Srcoliko lice podnosi sve eksperimente sa šiškama i općenito s frizurama. Četvrtastom licu preporučuje mekano šišane šiške kako se ne bi dodatno naglasila oštrina lica. Na takvom licu i kosa oko lica mora biti omekšana da se dobije mekoća cijelog lica.
Okruglo lice podnosi ravnije rezane šiške, ali omekšane na rubovima da se dobije punoća šiški, a samim time lice ne izgleda prerezano na pola. Za duguljasto lice šiške ne bi smjele biti duže od obrva i ne smiju bit preduboke jer će lice izgledati još duže“, rekao je Ivica.
Dijamantni oblik lica je možda najkompleksniji za šiške jer se ne smije previše naglasiti gornji dio glave s obzirom da je kod tog oblika donji dio glave uži tako da Ivica predlaže da šiške kod tog oblika ne budu ni preguste ni preduge. Ovalno lice podnosi ravan rez kako bi se presjekao taj ovalni oblik, ali Ivica naglašava kako nikako ne smiju biti duže prema krajevima, nego ravne s jedne i druge strane.
Izvor : fashion.hr