Kosa

Kakve ćemo frizure nositi u 2016.?

By  | 

Kad želimo promjene u životu, prvo mjenjamo frizuru! Novi hairstyle trendovi su tu pred nama, pa je sada pravo vrijeme da pronađete odgovarajući i osmjelite se na veliku promenu!
Iako je Nova godina tek za nama, smatramo da uopšte nije rano da vam predstavimo trendove koji će vladati predstojećeg proljeća i ljeta, a sva je prilika da ćemo ih voljeti i na jesen.
Novine nam je otkrio celebrity frizer Juan Carlos Maciques jedan je od majstora svoje branše koji ne sljedi već diktira modu kada je riječ o frizurama, a klijentknje njegovog Rita Hazan salona u Njujorku su i Jennifer Lopez, Chrissy Teigen, Michelle Williams i Emmy Rossum. Maciques smatra da će u 2016. godine dominirati 3 frizure koje će rado prigrliti sve žene od stila.

#1 Ukrasi za kosu

Instagram/acane__suzuki

Možete nositi različite vrste ukrasa kao što su rajfovi, trakice ili šnale i slobodno pretjerujte u tome. Najvažnije je da znate da bi kosu trebalo da pokupite što neurednije kako bi izgledala veoma razbarušeno, a potom dodajte svoje omiljene ukrase.

#2 Elegantne pletenice

Instagram/room453

Ove pletenice se dobijaju tako što se kosa najpre namaže gelom, a tek potom uplete. Nakon toga naprskajte lak za kosu kako bi svaka dlaka bila na svom mjestu što duže.

#3 Geometrijski krajevi

Instagram/biancapavelhairdresser

Ovdje se sve vrti oko veoma tupih i ravno ošišanih krajeva, bez stepenova. Ova vrsta frizure najbolje se stilizuje presom za kosu.

 

Izvor: injournal.rs