Higijena

Kako spriječiti elektricitet na kosi!

By  | 

Bez obzira da li volite svoje velike kovrče, ili glatku pravu kosu s puno sjaja, uvijek se pojavi trenutak kada vaša kosa jednostavno posustane pred elektricitetom. Naelektrisana kosa i dlačice koje su neukrotive čine vašu kosu neurednom, i bez kontrole. Ova pojava je karakteristična za suhu ali i iza oštećenu kosu. U nastavku slijedi par stvari koje trebate i ne trebate uraditi. anti-frizz-tips

Preispitajte svoju rutinu čišćenja kose i tjemena. Krenite od šampona koji koristite, potrebno je da provjerite da li vam se od njega može pojaviti naelektrisanost. Potrbno je da korist šampone koji su bogati kako bi vašu kosu učinili mekanom i nježnom. Ukoliko je vaša kosa izrazito masna, preskočite pranje na dan, i dozvolite da vaša kosa prirodno povrati svoju vlažnost.
Također je važno da koristite balzame za kosu, koji će dodatno omekšati suhu i jaku kosu, te spriječiti nastanak elektrisanja. Ukoliko vam je dlaka tanka onda je potrebno da pronađete balzam koji će vam ojačati dlaku, neće je otežati, ali će je fino oblikovati i dati joj mekoću koja je potrebna.
Koristite balzame koji se ne ispiru, jedan od najboljih načina da nahranite vašu kosu, da je ojačate ali ujedno i da je možete fino oblikovati i stilizovati. Ovakvi tretmani ujedno daju kosi sjaj i mekoću. Blog Images_0023_16 Ways to Restore Smoothness and Shine to Frizzy Hair
Tajna spriječavanja elektrisanja kose je i u tome da kosu ne smijete jako sušiti s peškirom. Jer upravo zbog toga se može pojaviti naelektrisanje na kosi. Potrebno je da koristite peškir od micro fiber materijala.
Izaberite najbolje preparate za oblikovanje kose.Kreme, serumi i ulja su neki od preparata koji će vam pomoći da se elektricitet kose ne pojavi, te će vam uveliko olakšati oblikovanje kose. Dlaka će biti ukroćena, nježna na dodir te će imati zdrav izgled.
Smanjite korištenje toplotnih uređaja na kosu, kao što su uvijači ili pegle za kosu.
Koristite duboke i hranjive tretmane za kosu jednom sedmično. Tretman ili maska koji su izrazito hranjivi potrebno je da koristite bar jednom u sedmici. Kosa će biti nahranjena, smanjit ćete stepen oštećenja dlake, ali i kosa će biti otpornija na elektricitet.