Tutorijal

Kako solarijum utiče na kosu?

By  | 

18911-solarijum-_shutterstock-1_861d_1000x1000-768x768

 

Izlaganje kose UV zracima u solarijumu, isto kao i pri izlaganju kose suncu dovodi do prekidanja proteinskih veza unutar vlasi i do isušivanja kose koja postaje krta i neelastična, i pri tom se vlas posvjetljuje odnosno gubi pigmentaciju.

Ovi neželjeni efekti su naravno neuporedivo veći kada je kosa izložena suncu, prije svega zbog dužine vremena koje provodimo u sunčanju na plaži u odnosu na sunčanje u solarijumu.

Ipak, zašto uopšte dozvoliti da se kosa ošteti kada je za njenu zaštitu u solarijumu dovoljno staviti kapu za tuširanje ili je umotati u peškir i problem je riješen. Ukoliko nemate običaj da zaštitite kosu onda joj poslije solarijuma priredite njegu u formi maske ili kondicionera da bi joj se svježina povratila.

Ako spadate u one koji se u solarijumu pripremaju za izlazak na plažu, tj. ako već unaprijed znate da će vam kosa biti izložena velikom stresu u dužem periodu počnite da je pazite od samog početka.

Danas se malo lakše popravlja šteta koja nastaje prilikom sunčanja jer se prekinute veze unutar vlasi ponovo vezuju upotrebom COLORPHLEX™  kome je to osnovna funkcija.