Uncategorized

Kako se brinuti za kovrdžavu kosu!

By  | 

Ako imate kovrdžavu kosu, vjerovatno ste probale bezbroj preparata, skupih i jeftinih. Vjerovatno ste i kupovale i preparate isključivo namijenjene ovom tipu kose da bi se samo osjetile razočarano na kraju. Hoće li idući preparati konačno biti pravi izbor? Da vam odmah kažemo: neće. Kako ovo znamo? Zato što ne postoji magični sastojak koji će pomoći isključivo kovrdžavoj kosi. Niko nikada nije oprao kosu sa šamponom ili regeneratorom namijenjenim isključivo za kovrdžavu kosu i da će ona izgledati bolje ili drugačije nego da ste koristile slične preparate koji nisu namijenjeni isključivo kovrdžavoj kosi.kovrdzava kosa

Skupi šamponi i regeneratori su bacanje novca. Postoje dobri i loši tretmani za kosu pristupačni svačijem džepu. Zapamtite da ako potrošite veću sumu novca to vam ne garantuje da ćete biti srećnije sa krajnjim rezultatom bila ona kovrdžava, ravna, ofarbana ili ne.

Učestalo pranje kose jo samo šteti  bez obzira koji šampon koristite. Suhu kosu pretjerano pranje samo još više isuši. Opširno istraživanje je pokazalo, bez sumnje, da što manje tretirate kosu efekat će biti bolji.

Kad koristite regenerator na kovrdžavoj kosi upotrijebite samo onoliko koliko je potrebno. Nanesite ga na cijelu dužinu kose. Mala količina regeneratora nanesena od sredine do kraja kose, kovrdžavoj kosi će donijeti dodatnu glatkoću i mekoću i samim tim će kovrdže držati pod kontrolom.

Pravljenje frizure sa kovrdžavom kosom je izuzetno teško. Mi smo pronašli nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se lakše izborite sa ovim problemom.

Izbjegavajte češljanje kovrdžave kosom bilo kojom četkom, koristite samo češalj.

Upotreba silikonskog seruma će vam pomoći da lakše oblikujete željenu frizuru.

Ako želite prirodno osušiti kovrdžavu kosu to i nije baš najbolje rješenje. Koristite fen za kosu sa najnižom temperaturom i specijalnim dodatkom. Na ovaj način ćete izbjeći oštećenje kose a kovrdže će zadržati prirodni izgled.Lorde kovrdzava kosa