Tutorijal

Kako pravilno postaviti kosu sa klipsama(češljićima) FOTO+VIDEO

By  | 

Ekstenzije na češljiće odlično su rješenje za sve djevojke koje ponekad žele imati dugu kosu, ali svoju iz nekog razloga ne mogu pustiti da naraste na željenu dužinu.

ekstenzije na cesljice

Ako ste ljubiteljice ekstenzija onda će vam se ove jako svidjeti jer nema razlike između vaše prirodne kose i ekstenzija, meke su, nema neprirodnog sjaja čak niti prilikom slikanja sa blicem. Pune su i jednake gustoće cijelom dužinom tako da nema potrebe za skraćivanjem.raktične klipsne omogućuju vam brzo i samostalno postavljanje umetka. Kvalitet 100 % prirodne indijske kose slagane u pravcu rasta dlake, omogućuje lagano raščešljavanje.

UPUSTVO KAKO PRAVILNO POSTAVITI :

Prije nego što stavite ovakve ekstenzije za kosu, dobro bi bilo da vašu kosu malo natapirate pri samom korijenu, kako bi ona bila malo grublja i čvršća. Na taj način ćete minimizirati mogućnost klizanja klipsi tokom nošenja. Nakon kačenja umetka, možete malo natapirati kosu preko, kako bi dobili malo na volumenu i da se klipsa ne bi vidjela.

ekstenzije-na-klipse

Stanite ispred ogledala i razdjelite vašu kosu tačno po sredini sve do potiljka. Svu kosu sa gornje polovine zatim počešljajte ka naprijed. Okrenite glavu u desnu stranu tako da se u ogledalu vidite iz profila, dok vam je tijelo i dalje u istom položaju. Očešljajte se još jednom da poravnate donji dio kose, pa prikačite umetak na otprilike 2 cm od razdeljka. Kada ste sigurni da je umetak dobro pričvršćen, skratite nadograđenu kosu do dužine vaše kose ispod. Sve ponovite i sa lijeve strane.

nadogradnja kose

Ekstenzije prati samo sa šamponom za ekstenzije,potom nanijeti balzam za ekstenzije. Nikada ne raščešljavati mokre ekstenzije ili umetke (u suprotnom dolazi do istezanja dlake koju je poslije nemoguće ukrotiti). Isfrotirati i lagano prstima počešljati. Nakon sušenja počešljati pramen po pramen specijalnom četkom za ekstenzije.

 

Pogledajte u videu kako ih pravilno postaviti…

Ovakve ekstenzije od prirodne kose se mogu poručiti ovdje po vrlo povoljnoj cijeni uz dobar kvalitet.