Aktuelnosti

Kako povratiti sjaj i zdravlje kose nakon ljetnih dana?

By  | 

Dok tijelu i licu posvećujemo mnogo pažnje tijekom ljetnih mjeseci, prečesto ne mislimo o tome koliko je važno i na plaži brinuti o tom divnom ukrasu žene – njezinoj kosi, zaboravljajući koliko joj štete može nanijeti dugotrajno izlaganje jakom suncu, morskoj soli i povjetarcu. A onda se nakon povratka s godišnjeg odmora suočavamo s neugodnim posljedicama – zapetljanom i suhom kosom koja pojačano ispada, ispucalim vrhovima, beživotnim vlasima, isušenim i iritiranim vlasištem… Stoga treba imati na umu, pogotovo tijekom godišnjeg odmora, da je kosa, baš kao i koža, osjetljiva na UV zračenje i ekstremne temperature.

3bf267a01d450b2ca6fd

Oštećen keratin = suha i beživotna kosa

Izlaganje štetnim UV zrakama, naročito kroz dulje vrijeme, ne samo da oštećuje površinski sloj kose, kutikulu, već oštećuje i keratin – prirodni protein kose. Oštećeni keratin potom oslobađa prostor za ulazak topline i UV zraka u vlas, što dovodi do oštećenu, beživotnu i krhku kosu. UVA i UVB zrake, kao što znamo, odgovorne su za nastanak omraženog procesa pod nazivom oksidativni stres – a slobodni radikali koji pritom nastaju ometaju daljnju prirodnu proizvodnju keratina. Rezultat je jasan – kosa koja nije niti približno blistava i mekana kao onog dana kad smo došli na godišnji odmor. SOS u pravi tren Kako oporaviti kosu i pružiti joj toliko potrebnu njegu nakon ljetovanja? Za početak, potrebno je djelovati iznutra kako bi se rezultati vidjeli izvana. Korijen kose crpi hranjive sastojke iz krvožilnog sustava, a u njemu se nalaze i informacije o svojstvima, kvaliteti, boji, obliku i snazi kose. Kako bi uvojci bili zdravi, sjajni i snažni, važno je primjereno nahraniti korijen kose. Stoga se preporučuje obogatiti prehranu moćnim suplementima ciljanoga djelovanja.

zaštita-kose-od-sunca-aufmacher

Vrhunski sastojci za intenzivni oporavak kose Maske za kosu pravo su rješenje za oporavak kose nakon godišnjeg odmora. Naime, osim što sadrže vrijedne sastojke, pružaju intenzivnu njegu jer na kosi stoje puno dulje od šampona i regeneratora tako da se svi hranjivi sastojci upijaju u vlas, ali i vlasište.

1583446237-vitamini-koji-ce-obnoviti-suhu-i-lomljivu-kosu

873x400