Aktuelnosti

Kako osušiti kosu ne koristeći fen?!

By  | 

Svima je poznato da sušila za kosu, uvijači, figara, pegle i ostala elektronička pomagala za stiliziranje kosu dodatno isušuju i oštećuju, stoga smo odlučili pozabaviti se metodama prirodnog sušenja kose.

61827891-kosa-rucnik

 Iza nas su hladni, zimski dani stoga će ova metoda postati sve učestalija. Prirodan način sušenja osobito je popularan kako bi se zadržao zdrav izgled kose a k tome i zaštitio od nepotrebnog lomljenja kose.

REGENERATOR ZA KOSU

Uloga regeneratora nije samo da nam pomogne raščešljati kosu i dati joj svilenkastost, nego je jedan od glavnih saveznika za brzo sušenje kose. Naime, regenerator često sadrži silikone koji djeluju tako da odbijaju vodu i upijaju manje vlage što pospješuje krajnje sušenje.

RUČNIK OD MIKROFIBRE

U ovom slučaju, materijal od kojeg je izrađen ručnik igra značajnu ulogu. Umotavanje kose u ručnike drugih materijala dovodi do prevelike količine vlage koja potom prodire duboko u vlasi. Mikrofibra će ovdje spasiti stvar jer apsorbira više vlage a k tome je i nježna na dodir.

PROMIJENITE NAČIN BRISANJA KOSE

Sigurni smo da i vi prilikom brisanja kose posežete za metodom trljanja brzim pokretima što dovodi do lomljenja iste. Ispravan način bi ipak bio da ručnikom lagano ocijedite kosu od korijena prema vrhovima.

mokra_kosa-810x497

PREBACITE MAJICU PREKO KOSE

Ukoliko ste vlasnica kovrdžave kose, ovo može biti dobra ideja za vas. Trik je vrlo jednostavan. Običnu, pamučnu majicu navucite oko vrata a zatim je prebacite preko čela na rub gdje počinje vlasište. Majica će upiti vlagu, a kosa disati i brže se osušiti nego kada je umotana u ručnik.