Tutorijal

Kako održati lijepu kosu preko zime

By  | 
Noć je sve duža i temperatura pada zima izgleda kao da je uzela sav sjaj vašoj kosi. Nezadovoljni ste, a ne znate kako vratiti njen ljepši izgled? Prema provedenoj anketi između hiljadu Britanaca, 56 posto njih je priznalo da je deprimirano bezvoljnim izgledom svoje kose. Stoga se pobrinite da to ne budete i vi. Kao najveći uzročnici lošeg i dehidriranog izgleda kose u anketi se navode: stres i umor, previše slavljeničkog tulumarenja, hladno zimsko vrijeme i centralno grijanje.

zimakosa-njega1

Donosimo vam nekoliko savjeta s kojima ćete se uspješno oduprijeti zimskim lošim uvjetima za zdraviji i sjajniji izgled vaše kose.

Održite kosu hidratiziranom

Uvijek nakon pranja kose koristite balzam za kosu. Izabire proizvod koji sadrži šampon i balzam 2 u 1 za vaš tip kose. Hidratantni balzam za jako suhu i obojenu kosu može ipak biti dosta jak za tanku kosu jer će joj biti teško održati postojeću frizuru. Kako biste ravnomjerno nanijeli balzam po cijeloj površini kose, koristite široki češalj koji će proizvesti manje štete na zapetljanoj kosi i njenim krajevima.

zima-kosa-balzam1

Pažljivo isperite balzam s kose

Nemojte previše isprati balzam s kose kako ne biste na tajn način uklonili sve agente, a prirodno ulje u kosi pretjeranim pranjem se gubi pa kosa postaje tanka i lako lomljiva. Kako bi kosa ostala vlažna i podatna, između šamponiranja možete nanijeti kremu ili masku za kosu na sredinu i njene krajeve i ostaviti par minuta.

Styling
Uvijek nanesite proizvod za geliranje prije sušenja kose fenom kako biste je zaštitili, a i rezultati će bi trajniji.