Nokti

KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU MANIKURU KOD KUĆE?

By  | 
 

prvaa

Uređivanje noktiju, pedikura i manikura jedne su od onih ‘stvari’ u kojima većina žena pronalazi zadovoljstvo. Omiljena boja laka, sjaj i ljepota noktiju uvijek doprinose izgledu i cjelokupnoj kombinaciji koju nosite bez obzira o kakvoj se prigodi radi. Bilo da je riječ o poslovnom sastanku ili izlasku s prijateljicama, vaši će kvalitetno nalakirani nokti biti primijećeni te će upotpuniti izabrani ‘styling’. Mnoge žene za potrebe manikure odlaze u kozmetičke salone te se upuštaju u ruke stručnjakinja. Ipak, moguće je da sami ostvarite svoj izgled noktiju baš onako kako vi to želite, i to kod kuće. Donosimo vam nekoliko savjeta i prijedloga pomoću kojih nećete morati izdvajati novac za posebne tretmane u salonima već ćete manikuru napraviti sami; kvalitetno, precizno i strpljivo.

tekst2

Riješite se zanoktica, bijelih mrlja i žutila
Prije nanosa laka i korištenja turpije napravite piling za nokte pomoću kojeg ćete se riješiti neželjenih ‘smetnji’ na njima i oko njih. Namočite nokte u toplu vodu pomiješanu s limunovim sokom koji izbjeljuje nokte, a nakon toga ih premažite uljima poput ricinusovog, bademovog ili suncokretovog. Time ćete nadoknaditi nedostatak esencijalnih masnih kiselina zbog kojeg se stvaraju zanoktice, a ulje ih omekšava te potiče rast i jačinu noktiju.

tekst

Oblikujte nokte
Kakvog će oblika i izgleda biti vaši nokti to ovisi isključivo o vašoj odluci, no u ovom su slučaju jako bitni vaši potezi i smjer kojima turpijate nokte. Uvijek bi ih trebalo turpijati u jednom smjeru. Bočne strane noktiju uvijek oblikujte odnosno prođite turpijom pod pravim kutem u odnosu na nokat. Jedna od najvećih grešaka koje žene rade jest brzo i neprecizno turpijanje zbog čega dolazi do listanja, hrapavosti i zanoktica. Lagani tempo u jednom smjeru najbolji je način korištenja turpije. Ukoliko posjedujete turpiju s funkcijom zaglađivanja noktiju, svakako ju iskoristite.

Nanesite osnovni premaz prije konačne boje laka
Prije samog lakiranja najbolje je nokte premazati baznim učvrščivačem budući da on djeluje u smislu izglađivanja nepravilnosti te će površinu noktiju učiniti glatkom. Nakon toga slijedi nanos izabranog laka. Nanesite najviše dva sloja. Pretjerana količina boje uzrokovat će lako guljenje. Na kraju, ako niste postigli dovoljnu količinu sjaja, nanesite prozirni lak.

WILDFOX FALL/WINTER 13 photographed by Mark Hunter / The Cobrasnake

Ne lakirajte nokte više od jednom tjedno
Bitno je znati da kemikalije i boja koje sadrži lak te aceton kojim ga odstranjujemo uvelike isušuju nokte zbog čega nije preporučljivo lakirati nokte više od jednom tjedno. Također, ukoliko želite zaštiti nokte i manikuru od nečistoća i bakterija, koristite hidratantne kreme, nemojte čistiti bez rukavica te vodite računa o njezi ruku i noktiju.

tekst3

 

Izvor : journal.hr