Kosa

Kako napraviti najpopularniju frizuru Instagrama?

By  | 
Dva načina kako napraviti popularnu proljetnu frizuru
hair 
Instagram je popularizirao mnoge modne i beauty trendove, a jedan od njih je postao objektom žudnje mnogih žena. Koju god dužinu kose imali, izuzev potpuno kratke pixie dužine, ovu je frizuru moguće relativno jednostavno napraviti koristeći tek nekoliko proizvoda. Radi se o frizuri koja sjajno pristaje svima, izgleda nonšalantno, lepršavo i idealno za nadolazeće proljeće. Predlažemo vam dva sjajna načina da postignete ovu frizuru.Kao prvo, da bi ova frizura savršeno funkcionirala, kosa bi trebala biti ošišana lagano slojevito i biti diskretno protanjenih vrhova. To ne mora značiti dramatične slojeve, no ova konkretna frizura ipak zahtijeva više prirodnog volumena od ravno odrezane kose koja ima tendenciju biti teža i opuštenija. Srećom, većina nas koji redovito posjećujemo frizere ionako već ima barem lagano slojevitu kosu s kojom je lako raditi na ovakvom stiliziranju kose.

kosa
Ukoliko nemate mnogo vremena, trebat će vam alati za termičko oblikovanje kose – fen i figaro debele cijevi. Nagnite glavu prema podu i tako prebačenu mokru kosu osušite fenom koji ste postavili na hladno puhanje. Kad je kosa minimalno vlažna, u donju polovinu kosu utrljajte pjenu za oblikovanje i osušite je do kraja. Ovo će vašoj kosi dati pogodniju teksturu za oblikovanje i produljiti trajnost valova.
hair
Nakon što ste posušili kosu, uzmite figaro debele cijevi koje će vašim pramenovima dati opušteni valoviti izgled. Uzimajući pramen po pramen kose, omotajte ga oko cijevi figara i kako ga ispustite, nemojte ga odmah raščešljavati već pramenove ostavite da se tako ohlade. Ljepota ove frizure je u tome što valovi ne moraju biti savršeni, pa ih čak niti ne morate omotati uvijek u istu stranu. Ukoliko imate jako dugu kosu, valove kreirate do razine uha, a nikako ne kovrčajte kosu do samog korijena. S druge strane, ako imate poludugu kosu, slobodno figaro izrolajte više prema tjemenu kako biste postigli uravnoteženu voluminoznost cijelom dužinom kose.
hair
Za maksimalno opušteni i nonšalantni izgled frizure, na kosu zatim oprezno našpricajte slani sprej, držeći ga barem 30 centimetara od kose kako biste dobili finu maglicu tekućine umjesto direktnog mlaza izbliza. Za kraj, ako vam je kosa izuzetno svilenkasta i inače loše drži kovrče, lagano je posprejajte i lakom za kosu.
hair
Ako nemate figaro, dobra vijest je da je ovakav efekt frizure moguće napraviti i bez topline uređaja za oblikovanje – no, trebat će vam mnogo više vremena. Ovu je frizuru zato najbolje napraviti navečer kad idete na spavanje, kako biste pustile valovima dovoljno vremena da se formiraju i bez topline. Na gotovo potpuno suhu kosu ponovno nanesite pjenu za učvrščivanje kose pa je podijelite u dvije sekcije. Iz svake od njih ispletite po jednu pletenicu koja počinje na korijenu vrata, a ujutro ih odmotajte, lagano raščešljajte čepljem sa široko razmještenim zupcima i pošpricajte kosu lakom za kosu.
hair
izvor: fashion.hr