Nokti

Kako napraviti mat nokte kod kuće?

By  | 

Mat nokti, odnosno lak bez odsjaja, već su neko vrijeme hit među pripadnicama ljepšeg spola, no jeste li znali da ih možete napraviti i sami kod kuće?

mat manikir

 

Mat nokti, odnosno lak bez odsjaja, već su neko vrijeme hit među pripadnicama ljepšeg spola, no jeste li znali da ih možete napraviti i sami kod kuće?
Obzirom da će ove jeseni takvi nokti također biti popularni, vjerujemo kako želite znati ove trikove.

nokti mat

Trik broj 1
Potrebni sastojci: lak po želji, posudica za miješanje, čačkalica i kukuruzni škrob.
Postupak: U posudicu nakapajte malo laka za nokte te u njega umiješajte malo kukuruznog škroba. Čačkalicom izmiješajte sastojke, a aplikatorom odmah nanesite lak na nokat u nešto debljem sloju te ostavite da se osuši. Nakon što premažete i posljednji nokat, aplikator odmah očistite odstranjivačem laka za nokte.

mat nokti

Trik broj 2
Pripremite lonac s kipućom vodom, a friško nalakirane nokte približite pari, koja se diže iz lonca, na udaljenosti od 10-ak centimetara. I to je to!

nokti mat

Trik broj 3
Potrebni sastojci: prozirni lak za nokte, posudica za miješanje, čačkalica i mat sjenilo za oči.
Postupak: Mat sjenilo za oči istresite u posudicu ili ga izmrvite u prah, ako je u kamenu. Prozirni lak pokapajte po sjenilu te čačkalicom dobro izmiješajte sastojke. Aplikatorom nanesite lak na nokte te ostavite da se posuši. Nakon upotrebe, aplikator također očistite uz pomoć odstranjivača laka za nokte.

manikura mat

Trik broj 4
Potrebni sastojci: lak za nokte, prašak za pecivo, mala posuda, mekani make up kist i čvrsto tkano sito.
Postupak: U malu posudu stavite prašak za pecivo, koji je prethodno prošao kroz sito, jer morate razbiti sve grudice, kako bi vaša manikura izgledala profesionalno. Ako i dalje vidite bilo kakve nakupine, razbite ih pomoću čačkalice. Premažite nokte jedne ruke lakom u boji po želji, no pobrinite se da prethodno nanesete sloj baze za nokte. Uz pomoć mekane beauty četkice, nanesite prašak za pecivo na nokte, no za svaki nokat ju ponovno umočite u njega te pazite da cijeli nokat bude prekriven, jer inače ćete imati mat praznine na noktima, a to sigurno ne želite. Ostavite prašak nekoliko sekundi da djeluje, a zatim ga iščetkajte i isperite. Pričekajte da se vaši nokti potpuno osuše, kako bi vidjeli prave rezultate.

crni nokti

Izvor : index.hr