Tutorijal

KAKO ISKORISTITI LAK ZA KOSU OSIM ZA FRIZURU

By  | 

U tekstu koji slijedi donosimo vam šest zanimljivih načina kako da upotrijebite lak za kosu. Za ove trikove sigurno mnogi su čuli a neki ne. U ovakom slučaj nije na odmet znati ih. Pa da vidimo šta to lak za kosu može osim što se upotrebljava za kosu..

1. Eleminiše fleke
Fleke od ruža za usne na košulji ili nekom drugom odjevnom predmetu mogu da budu prilično nezgodne. Ali one se daju veoma lako i jednostavno ukloniti uz pomoć laka za kosu. Naprskajte mjesto na odjeći gdje se nalazi fleka pustite da odstoji 10 minuta pa onda istrljajte sunđerom. Odjeću operite u mašini na temperaturi navedenoj na njoj kako bi isprali ostatak spreja.

2. Čuva osjteljive i krhke vaše uspomene
Nekada davno ste od nekoga dobili (na primer) za uspomenu neki cvijet ili buket i sad želite da ga zadržite. I tu je spas lak za kosu. Poprskajte kad se osuše krhi cvjetovi ili buket kada se osuši lakom za kosu kako se ne bi raspali, tako će vam duže trajati.

3. Lak spašava najlon čarape
“Svemogući” ženski lak za kosu može da produži rok trajanja vaših (ženskih) najlonki. Područje oko prstiju je dio koji najbrže nastrada odnosno puca nit na njemu. Rješenje donosi opet lak jednostavno taj dio pošpricate poslije svakog pranja i vjerujte najlonke će vam potrajati tri puta duže.

4. Štiti od masnih naslaga
Možda neki od vas imaju običaj da dječiji crtež okače na vrata od frižidera ili kuhinjskog ormarića, najjednostavnija zaštitita od tragova masnih prstiju je ta da naprskate lakom za kosu. Tako umjetničko djelo vašeg klinca ili klinceze će zbog filma od laka duže zadržati boje na crtežu.

5. Da vam cipele budu sjajne
Idete u grad u provod ili u goste a želite da vam cipele imaju sjaj? I tu će vam pomoći lak za kosu. Kada uglancate cipele (čizme) naprskajte ih lakom za kosu da bi im dali još bolji sjaj. Usput trik radi samo kod obuće čija je površina glatka.

6. Dobar čistač za žvake
Uz pomoć laka za kosu možete se brzo riješiti gume za žvakanje sa vašeg omiljenog tepiha. Poprskajte lakom za kosu a guma za žvakanje će se potom stvrdnuti, posle je lako možete ukloniti uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta.