Tutorijal

Kako da ubijete žutilo na vašoj plavoj kosi?

By  | 

Ako nešto najviše nervira plavuše to je kada je nijansa žuta i tako se razlikuje od ostatka kose. Pročitajte šta morate uraditi kako biste izbjegli ovaj problem.

Christina-Hendricks-Clairol-Golden-Blonde-Mad-Men-Hair-Color-Tom-Lorenzo-Site-TLO-4

Što uzrokuje žutu primjesu u plavoj kosi?

– Žuta primjesa u izbijeljenoj plavoj kosi može se pojaviti zbog pogreške u primjeni izbjeljivača ili neprikladnog odabira proizvoda.
– Žuta primjesa u plavoj kosi zbog pogreške u nanošenju
– Žuta se primjesa često pojavljuje kad se izbjeljivač prerano ispere. Mnoge žene promatrat će promjenu boje dok izbjeljivač djeluje na kosi. Kad vide promjenu iz crvene u narančastu, uspaniče se i brzo isperu izbjeljivač. Međutim, nema razloga za paniku. Narančasta je samo jedna od prijelaznih boja tijekom postupka promijene boje kose iz tamne u bezbojnu. Budite smireni i ostavite izbjeljivač u svojoj kosi. U samo nekoliko minuta vaša će kosa iz, prvo narančaste, a zatim žute postati bezbojna.

Bojanje koseKako spriječiti pojavu žute primjese u plavoj kosi

Strogo se držite uputa za upotrebu i nemojte mijenjati vrijeme djelovanja izbjeljivača na kosi. Ostavite ga u kosi koliko je potrebno, no ne duže ili kraće nego što je potrebno ili preporučeno u uputama.

Kako ukloniti žutu primjesu:

– Ponovite postupak izbjeljivanja istim proizvodom kako biste dovršili vrijeme djelovanja. Ako ste isprali izbjeljivač 10 minuta prerano, nanesite ga ponovno i ostavite još 10 minuta u kosi.

– Koristite farbu i hidrogen istog proizvođača: Jedino ćete tako postići željenu nijansu. Ukoliko farbu razmutite drugim hidrogenom ili većom količinom automatski ste promjenili formulu za dobijanje boje.

– Farbajte izrastak na dvije do tri sedmice: Nemojte čekati mjesec dana da izrastak dostigne 1cm. Što manje prirodne boje za farbanje, to će rezultati biti bolji. Plavuše bi trebalo da se farbaju na svake dvije do tri sedmice, i to naravno samo izrastak.

Šampon protiv žutila

– Nemojte štedjeti farbu: Što više natopite kosu to će se boja bolje primiti.

– Stavite kapu za farbanje: Vrlo je važno da fokusirate toplotu jer će ona pomoći da se boja bolja razvije. Dovoljna je najlonska kesa.

– Koristite ljubičasti šampon: Mnogi proizvođači imaju u ponudi šampon namjenjen plavušama, a njegova uloga je da izvuče žutilo iz vaše kose. Međutim, nemojte ga baš pretjerano često koristiti za pranje kose jer je može oštetiti.

Toner za kosu

– Koristite toner: Neželjeni ton možete neutralisati tonerom. Toner se koristi sa specijalnim razvijačem koji je procentom slabiji od standarsnih hidrogena.