Aktuelnosti

Kako da se postigne savršena frizura

By  | 

Dok traje period pandemije, dobro je znati par stvari kako da se fenirate u kućnom ambijentu. Postoji par koraka, koje biste trebali pratiti kako biste postigli savršenu frizuru, skoro pa ista kao kada je vaš frizer uradi.
Ono što je najvažniji korak u sušenju i oblikovanju ksoe jeste da kosa treba biti zdrava. Da! Važno je da koristite preparate koji će oživjeti vašu kosu, njegovati, i koji će vratiti njeno prvobitno stanje. Pored pranja sa šamponima koji su nježni za vaše tjeme, po mogućnosti bez sulfata i štetnih sastojaka, važno je da koristimo i maske kao i tretmane za dubinsko hranjenje kose.gettyimages-1144510357-web-1587317615
Nakon pranja kose, tj.poslije šampona i maske kosu je potrebno njegovati sa sredstvima koji će spriječiti nastanak elektriciteta, hidratizirati vrfova ali i zaštiti kosu od uticaja fena i ostalih aparata koje inače koristite na vašoj kosi.
Treći korak predstavlja samo sušenje kose sa fenom. Potrebno je podijeliti kosu u sekcije, i naravno vrlo važna stvar je četka kojim oblikujete kosu. Važno je da je podloga keramička te da je omogućeno strujanje zraka kroz četku kako bi se izbjeglo veće oštećenje kose.maxresdefault
Nakon sušenja kose i oblikovanja, dodatno nanesite na kosu vaše omiljeno ulje ili serum, kako bi kosi pružili dodatni sjaj i zaštitu tokom narednog dana.