Tutorijal

Kako da sami skratite šiške!

By  | 

Kao i svi koji su imali ili imaju šiške reći će vam isto, rastu veoma  brzo ostavljajući iza sebe par pitanja. Zašto i ostatak kose ne raste tako brzo? Zašto često odlazim kod frizera da bi mi samo skratio šiške? Da bi vam pomogli da izbjegnete zalijetanje i eventualno sačuvate platu, pronašli smo najbolji način kako da sami skratite šiške kod kuće. Moguće je, vjerujte nam na riječ.

1

  1. Neka vam kosa bude čista i suha, stilizovana na način na koji to inače radite.
  2. Lagano provucite dio kose kroz prste (nemojte vući). Ako vam šiške padaju ravno držite prste horizontalno. Ako su šiške nakrivljene onda prsti treba da budu pod istim uglom.
  3. Koristite male makaze za zanoktice kako bi imali bolju kontrolu. Na ovaj način, neće vam se desiti da slučajno odsiječete pogrešan pramen jednim potezom.
  4. Nemojte sjeći horizontalno kosu oko čela sa makazama. Makaze držite vertikalno i sijecite kroz šiške. Kosa će vam izgledati blaže i neće imati oštre krajeve ako je budete sjekli na ovaj način.
  5. Nemojte odsijeći više od centimetar kose svaki put. Uvijek možete naknadno ošišati onoliko koliko vam treba.
  6. Krenite od sredine čela i idite prema krajevima sve dok ne dođete do sredine desne obrve zatim stanite. Ponovite istu stvar i sa druge strane. Izbjegavajte skraćivanje šiški poslije obrva, mnoge žene imaju čuperke na ovim mjestima i ako ste vi jedna od njih možete završiti sa „rupom“ u šiškama što nikako ne želite.