Tutorijal

Kako da pustite šiške,a da pri tome ne izgledate čudno

By  | 
Glavni razlog koji većinu žena odvraća od puštanja šiški svakako je njihova “bolno” duga faza rasta. Puštanje šiški pravi je test strpljivosti, ali i još bolji test za frizera. Dobar frizer će vas odvesti od tačke A do tačke B, a odličan frizer će učiniti da izgledate fenomenalno tokom cijelog prelaznog perioda. U zavisnosti od toga koliko su vam šiške duge i guste, njima je obično potrebno tri do četri mjeseca da porastu, ali to zavisi i od željene frizure i brzine kojom vam kosa raste.
Pa, dok čekate, pratite sledeće jednostavne savjete koji će vam pomoći da “kamuflirate” čudnu dužinu šiški.
  • Prelaz. Prije svega, najjednostavniji način da ne izgledate čudno prilikom rasta šiški jeste da ih prebacite na stranu, umjesto da ih puštate ravno. Pramenovi koji “uokviruju” lice pomoći će vam da šiške uklopite u ostatak frizure.
  • Uvijanje. Korištenje figara za stvaranje lokni može vam pomoći da uklopite šiške sa ostatkom kose, a da to izgleda lijepo. Za kraj kosu pošpricajte lakom kako bi frizura što duže ostala netaknuta.
  • Stilizujte ”pametno”. Šiške takođe možete spojiti sa ostatkom kose, ako napravite pletenicu ili je jednostavno, sa par okreta prstiju, uvijete. Ako se desi da kosa ispada, učvrstite je ukosnicom. Još jedan način je da šiške  “zaližete” prema nazad gelom za kosu. Ili, ako ste ljubitelj ekstravagancije, šiške podignite prema gore kao i ostatak kose kako biste dobili zanimljivu frizuru u pompadur stilu.
  • Iskoristite dodatke za kosu. Gumice za kosu i ukosnice savršeni su dodaci, ako želite da prebacite šiške na stranu. Ako šiške često prebacujete na istu stranu, kosa će se nakon nekog vremena “naviknuti” da tu i ostane.
  • Promijenite razdjeljak. Ako kosu podijelite na način drugačiji od uobičajenog, to bi moglo imati pozitivan učinak na vaš cijelokupni look, a posebno na izgled lica. Takođe, na ovaj način možete sakriti sve nedostatke poput izrasta ili pokoje sijede dlake.