Tutorijal

Kako da pustite savršenu bradu

By  | 

Mnogi muškarci žele da ukrase svoje lice na neki zanimljiv način, a najlakši i najjeftiniji je puštanje brade i brkova. Tako dobijaju muževniji izgled i žene prosto obožavaju bradonje.

Međutim, mnogi se predomisle na samom početku i odustanu, jer nisu zadovoljni neurednim izgledom svog novog detalja. To se može izbjeći lako ako znate na šta treba obratiti pažnju pri puštanju brkova i brade.

beard-e1436834326771
ČEKANJE
Put od glatkog lica do brade kakvu želite traje uglavnom oko četiri nedelje. Budite strpljivi i oduprite se potrebi da se obrijete ili da skratite dlačice.
Ovo je, zapravo, period u puštanju brade koji utvrđuje razliku između dječaka i muškarca – saznaćete da li uopšte možete da pustite bradu.

PA ŠTA AKO SVRBI
Ako niste navikli da vam lice bude pokriveno dlakama, vjerovatno ćete osjetiti svrab već u prvoj nedelji. Ne brinite, ovo nije znak osipa. To je potpuno prirodno, zato što rast dlaka isušuje kožu. Kako biste odoljeli iskušenju da se češete i time umekšate svoj novi ukras, nanesite smirujući losion.
Svrab je samo privremen i ne treba da vas pokoleba ako ste odlučili da promjenite svoj izgled.
TUŠIRANJE
Tokom vremena provedenog u kadi, neophodno je posvetiti pažnju bradi isto koliko i ostalim dijelovima tjela. Nanesite nježan šampon za bradu kako biste očistili kožu i smanjili svrab.
Kada vam brada poraste nešto više, upotrebljavajte regenerator za bradu. To će dlake u činiti mekšim i lakšim za sređivanje.

ČEŠLJANJE
To  je još jedna stvar koja će olakšati puštanje brade i dati joj bolji izgled. Češljanje će, pretpostavlja se, natjerati dlake da prirodno rastu u istom pravcu i učiniti da djeluju urednije.
Trebalo bi da imate poseban češalj za bradu i brkove.

PROFESIONALNI DODIR
Mnogi muškarci misle da mogu sami da stilizuju svoju bradu, što je potpuna zabluda. Ako ne želite neurednu bradu, kada već počne da napreduje s rastom, posjetite berberina i pažljivo posmatrajte kako radi svoj posao.
Kada utvrdite da ste naučili kako najbolje održavati bradu, pratite linije koje vam je profesionalac već postavio.

PRAVI PRIBOR
Što se tiče održavanja, najbolje bi bilo nabaviti multipraktičnu opremu, odnosno onu koja će ponuditi sve što je potrebno za njegu brade, a nalazi se u sklopu jednog proizvoda.
Ukoliko imate bradu, veoma je važno i prilagođavanje dužine kose, kao i brijanje uglova blizu nosa i ušiju.

 

Sve za bradu i brkove možete kupiti OVDJE.