Kosa

Kako da plava boja kose odgovara vašem tonu kože

By  | 

Svi kažu da su plavuše zabavnije, i da budemo iskreni, nekako su upravu.

​Plava boja kose je najpopularnija nijansa ovih dana, ali i najteža za postići odgovarajući ton. Može krenuti u pogrešnom smijeru vrlo lahko: žuta kosa, suhi vrhovi, katastrofe pri izbjeljivanju, a da ne spominjemo mogućnost da vam možda neće odgovarati boja koju ste dobili.

ženske frizure 2017 (2)

​Mi ćemo vam otkriti jednu tajnu- plavu boju može nositi bilo ko.
​Da, bilo ko!
​Trik je u pronalaženju odgovarajuće nijanse plave boje za vas.
​Plava boja ima različite kategorije: platinum, pepeljasta, zlatna, tako dalje, lista je duga.
​I kako da znate koji će vam ton odgovarati?
​Prvo, pogledajte svoj ton kože.
​Trebate poći od toga da pronađete ton plave boje koji će odgovarati vašem tonu kože. A zatim možete preći na bojenje vaše kose.

​PLATINUM PLAVA

platinasto plava boja kose

Platinum nijansu je vrlo teško nositi, ali kada je uradite kako treba, može izgledati nevjerovatno. Ova nijansa plave odgovara širokom spektru tonov kože. Hladno-snježni ton kože ova nijansa nadopunjuje, a nenadvladava, niti zatvara ljepotu tona vaše kože.

platinum plava boja kose 2017

​Ako imate tamniji kompleksniji i dublji ton kože ne biste trebali isključiti opciju bojenja kose u ovu nijansu. Upotpunite je se afro frizurom, ili malim skraćivanjem dužine kose, samo se pobrinite da uklonite žuti pigment. Kupite sebi ljubičasti šampon koji će vam ukloniti žute tonove.

​PEPELJASTO PLAVA

kosa boje meda 2017

​U poređenju s platinum plavom bojom, pepeljasta odgovara velikom broju različitih tonova kože jer se nalazi negdje između plave nijanse i svijetlo smeđe. Ako ste nesigurni u namjeri da postanete plavuša, pepeljasto plava boja će vam zasigurno olakšati pri donošenju odluke.

PEPELJASTO PLAVA Boja kose

​Ovaj ton plave boje odgovara većini tonova kože, međutim ukoliko imate dublji, tamniji ten onda je najbolje da korijen kose obojite tamnijom nijansom da biste postigli prirodniji izgled.
​Ukoliko želite da naglasite tonove plave boje, pokušajte s dodavanjem pepeljastih pramenova na smeđu podlogu.

MED/ZLATO

kosa boje meda

Zlatna ili medeno plava je najpopularnija i svestrana boja koja odgovara svim tonovima kože.Ova nijansa plave boje daje toplinu koži, te samim tim smanjuje blijed izgled kože. Kod ovog tona boje trebate paziti da ne pretjerate s toplinom same boje zbog pojave zutih tonova.

kosa boje meda

​Ukoliko se nikada niste farbali u plavu boju a želite, onda je zlatno plava odličan izbor za prelazak iz tamnih tonova. Započnite prvo s ombre ili balayage na smeđoj kosi, kako biste sebi olakšali prelazak u potpunu plavušu.
​Nadamo se da smo vam olakšali u odabiru odgovarajućeg tona plave boje za vas.