Tutorijal

Kako da frizura iz salona traje duže?

By  | 

Donosimo vam par korisnih savijeta kako da produžite vijek trajanja svoje nove frizure iz salona…

moderna frizura

Kraj ljeta je uvijek idealno vrijeme za odlazak frizeru i upravo tada najviše žena mijenja ili dužinu ili boju kose. No, često nam se dogodi da frizura s kojom izađemo iz salona ne traje onoliko dugo koliko bi htjeli. A to ne samo da oduzima vrijeme nego i košta. U nastavku doznajte uz koje trikove možete produžiti vijek trajanja vaše nove frizure!
1. Tko još vjeruje u pravilo od šest do osam sedmica
Ako je vaša kosa zdrava, pokoji ispucali vrh uistinu nije razlog da nakon mjesec i pol odmah trčite frizeru na šišanje. Tri mjeseca je okvirno vrijeme tijekom kojeg je vaša frizura i dalje postojana. Naravno, to ovisi o zdravlju kose i samoj frizuri. Naravno, ako imate kratku kosu, ipak ćete zasjesti u frizersku stolicu nakon samo par sedmica.
feniranje
2. Dobro šišanje zlata vrijedi
U dobroj formi je sve! Ako je vaš frizer vješt i dobro šiša, on neće kreirati frizuru koja nakon samo par sedmica gubi formu. U tom slučaju razmislite trošite li svoje vrijeme i novac kod krivog frizera. Kad napokon pronađete frizera koji zna s vašom kosom, preporodit ćete se. Također imajte na umu da što je kraća kosa, to je zahtjevnija za održavanje jer se mora češće šišati. No, zato kraća kosa podrazumijeva manje njege kod kuće. S druge pak strane duga kosa zahtjeva više njege kod kuće, dakle manje odlazaka frizeru. Na vama je da odaberete onu dužinu koja posve odgovara vašim potrebama.
3. Prikladni proizvodi odrađuju pola posla
Svaka kosa ima svoje posebne prohtjeve, a s tim žudi i za različitim proizvodima. Većinom smo navikli koristiti proizvode koje smo kupili usput, no puno bolja opcija je da za savjet pitate upravo svog frizera. Uložite novaca u kvalitetnije proizvode koji će pružiti pravu njegu jer uz pomoć njih će vaša kosa biti zdravija, a frizura postojanija.
maska za kosu4. Ne zaboravite na maske
Maske za kosu čine čuda i svakako ih trebate uvrstiti u svoju hair rutinu. Minimalno jednom sedmično svojoj kosi priuštite wellness tretman hranjivom maskom koja će zadovoljiti sve njene potrebe.
5. Rjeđe perite kosu
Što kosu češće perete, to joj remetite prirodne procese, lučenje sebuma, a tako negativno utječete i na njen zaštitni sloj vlasišta. Izbjegavajte pranje kose svaki ili svaki drugi dan, bez obzira imate li masnu kosu ili ne. Ako češće perete kosu koristite nježniji šampon. No, također pripazite – ne smijete koristiti veliku količinu šampona.
Izvor : fashion.hr