Kosa

Kako ćete otkriti da li vam pristaje određena boja za kosu?

By  | 

Prijateljica vam je ofarbala kosu u novu boju a vama jedno pitanje ne izlazi iz glave. Kako bi meni stajala ova ista nijansa? Ovakva situacija događa se više nego što to mislite. Odlučili smo se pozabaviti sa ovim fenomenom i istražili kod stručnjaka kako otkriti koja će vam boja pristajati a koja ne. Naišli smo na jednu veoma zanimljivu činjenicu koja će vam pomoći pri donošenju odluke. Jedan od načina na koji ćete saznati da li će vam boja odgovarati je da pogledate u svoju boju očiju.

Ovaj savjet je izuzetno praktičan za sve one koji žele da se ofarbaju u plavo jer većina svijetlih nijansi nije laka za nositi. Kako nam stručnjak savjetuje, trik je u boji očiju. Ako imate svijetlo plave oči ili ako vam je boja očiju između crne i tamno smeđe, hladni tonovi će vam dobro pristajati jer su u dobroj sinhronizaciji sa ovakvim očima. Dobar primjer za ovu tvrdnju je glumica Julianne Hough. Plava boja se savršeno slaže sa njezinim izrazito plavim očima. S druge strane, ako imate zlatno smeđe, zelene ili oči boje lješnjaka onda će vam bolje pristajati tople, puteraste nijanse. Elizabeth Olsen je savršen primjer ove tvrdnje.

elizabeth-olsen-zelene-oci-plava-kosa

julianne-hough-plava-kosa-plave-oci

Ovo pravilo se ne odnosi samo na plavuše. Postoji razlog zašto smeđe i narandžaste nijanse pristaju ljudima sa smeđim očima, isto pravilo važi i za crnu kosu i crne oči. Dobar primjer je nova boja glumice Emme Watson. Zagledajte se veoma pažljivo u njezinu boju očiju. Otkrićete da su smeđe, boje čokolade a boja kose joj je iznijansirana kako bi odgovarala boji očiju. boja za kosu

Imajte na umu da je ovo samo jedan od faktora koji vam pomaže da se odlučite za odgovarajuću nijansu. Stručnjaci gledaju i ostale faktore kad odlučuju koju boju će odabrati za klijenete kao što su boja kože, trenutno stanje kose i prethodna farbanja. Sad barem znate jedan od faktora koji utiču na to kako će vam stajati nova boja.