Aktuelnosti

Jednostavni trikovi kako da isfenirana frizura traje što duže!

By  | 

U čemu je tajna frizera kada frizura koju su oni isfenirali traje duplo duže od one koju sami kod kuće pravite? A šta kada bi znale da isto možete i same uraditi kod kuće? Donosimo šest jednostavnih trikova, koji će vam omogućiti da imate predivnu, a istovremeno i postojanu frizuru, kao da ste upravo izašle iz frizerskog salona.

feniranje-1

Ne dodirujte kosu rukama

kosa-diranje-kose

Kada kosa izgleda fenomenalno, gotovo je nemoguće da je ne dodirujete. Ali, da bi frizura trajala što duže, morate se riješiti ove navike. Naime, svaki put kada dodirnete kosu, smanjujete joj volumen i podstičete vlasište da luči masnoću.

Izbjegavajte vlažno vrijeme


Ponekad vrijeme, jednostavno, nije na vašoj strani. Najbolje je da prije samog feniranja provjerite kakve će vremenske (ne)prilike biti u sledećih par dana. Ukoliko se predviđa vlažno vrijeme, najbolje je da koristite gel za zaglađivanje kose.

Gumica za kosu


Dobro bi bilo kada biste pri ruci uvijek imali gumicu za kosu. Ako napolju duva vjetar, najbolje bi bilo da zavežete konjski rep ili punđu. Na ovaj način nećete izgubiti na volumenu, jedino će kosa dobiti onaj “prelomljeni” look, koji, u svakom slučaju neće izgledati nimalo loše.

Izbjegavajte znojenje


Najveći “neprijatelj” isfeniranoj kosi je upravo znoj. On je u stanju da uništi i najpostojaniju frizuru za samo par minuta. Ali to ne znači da se morate odreći treninga. U sportskim radnjama kupite traku za kosu (znojnicu), koja će pokupiti svu suvišnu tečnost te će frizura ostati nepromijenjena.

Spavajte na satenskim jastučnicama


Prilikom spavanja kosa se zamrsi, a strana na kojoj spavate obično izgubi volumen. Stručnjaci savjetuju da nabavite satenske jastučnice koje će frizuru “čuvati” dok spavate.

Šampon za suho pranje kose


Svaka žena bi trebala imati ovaj šampon. On će upiti suvišno ulje sa kose, dodati volumen i odložiti pranje kose, a samim tim i frizura će duže trajati.