Aktuelnosti

Jednostavne ljetne frizure

By  | 

Ljeto je pravo vrijeme za opuštanje, a to znači da biste mogle i da promijenite frizuru. I to na način da se riješite fena, pegle za kosu i drugih proizvoda za stajling koji rade na principu toplote i usljed kojih se znojite. Ovog ljeta isprobajte neku od sljedećih lepršavih i jednostavnih frizura.

Visoki rep


Definitivno jedna od najlakših i najljepših ljetnih frizura. Ne samo da je možete jednostavno napraviti već je možete nositi i na nekoliko načina. Zagladite kosu unazad te je na vrhu glave pričvrstite i dobićete nonšalantan i raskošan izgled. Skupite kosu labavo na potiljku za sofisticiraniji i romantičniji izgled. Za večernju varijantu, kosu prebacite na lijevu ili desnu stranu i zavežite gumicom, maramom ili trakom.

Pletenica


Pletenica je još jedna frizura koju možete na napraviti u tren oka te je savršena za toplo vrijeme. Kao i konjski rep, možete je nositi na nekoliko načina – visoka ili niska, sa strane, klasična ili riblja kost – sve je do vas i vašeg ukusa. Da niste joj dodali teksturu, odlična opcija je da u samu pletenicu uvijete i maramu te da sama pletenica bude nešto labavija.

Visoka punđa


Želite da vam bude baš rashladno ovog ljeta? Punđa je odlična opcija. Ova frizura “skuplja” svu vašu kosu te izgleda slatko i elegantno. Možete je nositi na vrhu glave ili na potiljku. Još jedna opcija je da napravite dvije punđe – po jednu sa svake strane. Za koju god varijantu da se odlučite, imaćete odličnu frizuru i neće vam biti vruće.

Traka za kosu


Želite da vam kosa bude puštena, ali da vam ne pada preko lica? A da probate traku za kosu? Možete naći više desetina različitih traka za kosu pa je najbolje da birate one koje će se slagati sa odjećom koju nosite ili koje se uklapaju sa vašim stajlingom. Umjesto trake, možete koristiti i maramu te će vaš izgled biti još potpuniji i elegantniji. Takođe, ova frizura “funkcioniše” i kod duge i kod nešto kraće kose.

Pola gore, pola dole


Stil “pola gore, pola dole” uvijek je odlična opcija za ljetne mjesece. I, kao i sve druge pomenute frizure, možete je nositi na više načina. Jedan od najčešćih stilova jeste da se kosa labavo pričvrsti na gornjem dijelu te da ostatak kose slobodno pada. Ova frizura jednako dobro odgovara i dužoj i kraćoj kosi.