Tutorijal

Jednostavna pundža!

By  | 

Ponekad je klasika najbolje rješenje svih problema. Ova frizura je elegantna i jednostavna i pristaje svim prilikama. Možete je nositi kad idete na dnevnu kafu ili ako prisustvujete svečanim događajima. Slijedite naša uputstva kako bi napravile ovu modernu frizuru. Niska pundža i nekoliko puta prevrnuta kosa je sve što vam treba da bi dobili ovu frizuru.

Slijedite ove korake kako bi izgledale odlično bez previše truda.

  1. Svu kosu začešljajte unazad.
  2. Napravite niski rep i učvrstite ga elastičnom gumicom. Ostavite par pramenova naprijed kako bi dobile opušten i ležeran izgled.
  3. Kosu podijelite i rep uvrnite jednom kao na slici.
  4. Ponovite prethodni korak i kosu još jednom uvrnite.
  5. Ostatak kose obmotajte oko pundže ili ravnomjerno podijelite i učvrstite s ukosnicama.
  6. Pažljivo učvrstite pundžu i oblikujte. Našpricajte je lakom za kosu kako bi bila postojana sve vrijeme.tutorial za nisku pundzu

Možete se poigrati s teksturom kose. Prije nego što napravite pundžu kosu ukovrdžajte kako bi dobile još ležerniji izgled. Ako ste ostavile prednje krajeve da slobodno šetaju možete od njih napraviti blage valove. Ovako ćete dobiti frizuru koja je u boho stilu. Isto tako, možete napraviti manju pletenicu i na kraju je obmotati oko pundže. Na taj način ćete dobiti romantičnu i slatku pundžu.

Bez obzira za koju opciju se odlučite nećete pogriješiti. Ova jednostavna frizura je idealna za sve prilike a stoji svakom tipu kose i obliku lica.