Tutorijal

Jednostavna frizura za sve prilike!

By  | 

Ukoliko imate srednju dužinu kose ili dugu kosu, odlazak kod frizera nekada može zahtjevati veće troškove nego inače. Morat prije svega biti spremni da provedete par sati kako biste dobili željenu frizuru za posebne prilike. Nekada nam jednostavno treba nešto nevjerovatno, a jednostavno. Ukoliko imate vremena, i strpljenja nevjerovatnu frizuru možete uraditi i u okruženju svog doma. Potrebno vam je samo dovoljno strpljenja, materijal i dobro objašnjenje kako postići nevjerovatan izgled. Iako komplikovano neke frizure su super jednostavne i možete ih sami uraditi. Ove sezone efektan izgled možete postići i s pletenicama.4-braided-crown-with-a-bun-updo 43f9e12a4392e9daad261ddeddf813ef

Stilisti su ih donijeli na modne piste, a Holivud ih prihvatio, pa trend pletenice u kosi već nekoliko sezona caruje među frizurama. S obzirom da je pletenica brza i zabavna zamjena za konjski rep, a i da s njom može da se postigne i jednostavan ali i glamurozan izgled, nije ni čudo što joj popularnost raste vrtoglavom brzinom. Sviđalo se to vama ili ne, ljetnje vrućine vas prosto natjeraju da pokupite vašu kosu. Pa zašto onda to ne uraditi pomoću trendi pletenice. Iako su najpoznatije pletenice riblja kost, pletenica vodopad, mi vam ovaj put predstavljamo sasvim neobičnu pletenicu koju radite s sitnim gumicama za kosu.

Za ovu frizuru vam je potrebno više malih gumica za pletenice, ukosnice i jedna veća klipsna kojom ćete pričvrstiti ostatak kose, dok radite prednji dio kose. Nadamo se da ćete se odlučiti za oavakvu frizuru za vašu iduću posebnu priliku.