Lifestyle

Imam bradu najljepšu u gradu

By  | 

Momci na prvom muškom festivalu odlučivali: Ko ima najljepšu bradu u Beogradu?

Brkovi raznih oblika, brade različitih dužina, mnogo testosterona, pivo i muške priče danas su bili sinonim za festival namjenjen muškarcima – “Imam bradu najljepšu u gradu” koji je održan u Mikseru. Više od 200 muškaraca prodefilovalo je kako binom gdje je održana mini revija – takmičenje za najbolje brade, tako i oko nje kako bi pokupili koji fazon ili posjetili berberina.

Kako navodi organizator ovog događaja, Karlo Zagorac, cilj ovog okupljanja i jeste da muškarcima pomogne da nauče kako da brinu o svojoj bradi.

– Postao je trend da muškarci puštaju bradu,međutim nema puno mjesta gde mogu da se informišu kako je njegovati, ali i kakva brada ide uz nečiji oblik glave. Zato sam odlučio da cjeli jedan dan, po ugledu na Austrijance koji već godinama imaju slično takmičenje, posvetim muškarcima i njihovim bradama – kaže Karlo.

Ali, pored edukacije bradonje su imale priliku da prošetaju binom i takmiče se u 11 različitih kategoriija i to za najljepšu, najdužu i najluđu bradu ili brkove, najljepšeg bradonju, najbolju bradu u obliku kocke, najbolju jareću bradu, najbolju sidro bradu, najbolji stajling ali i u kategoriji za bradu Srbije.

Svaki od učesnika svoju bradu pušta već duže vrijeme. Mnogi navode da je brada sastavni dio njihovog života još od perioda kada je počela da im raste.

– Bradu puštam već nekoliko godina i slabo se sjećam perioda života kada je nisam imao – kaže Miloš Radovanović – Žuća (25) koji je došao da se takmiči za najbolji stajling ali i najljepšeg bradonju.

12227828_882362681831893_1560727672044768702_n-e1448468319982
U publici, ali i među takmičarima zalutao je i jedan mališan koji je svoju bradu napravio za pet minuta, doduše flomasterima.
Izvor : blic.rs