Lifestyle

Igre Prijestolja i poznata plavuša Daenerys

By  | 

Glumica Emilia Clarke, postala je slavna po ulozi koju je glumila u popularnoj seriji Igre prijestolja. Njen lik Daenerys je imala dugu platinasto plavu kosu, te sama glumica kaže da joj je ta uloga oštetila kosu. Da dobro ste čuli.
Jedna od njenih izjava je: ” Nedostaje mi lijepa i zdrava kosa.” mgid_arc_content_mtv
Uskoro nam dolazi i novaosma finalna sezona ove mega popularne serije ( premijerno prikazivanje je u aprilu 2019. ) I iako ćete morati da ćekate još sedam mjeseci do vaše omiljene serije. A do prikazivanja novih epizoda zadovoljite se s tračevima koji kruže iza scene.Jedan od njih je i činjenica da uloga Daenerys Targeryan, majke zmajeva, je izgleda uništila nevjerovatno prirodnu kosu Emilie Clakrs. mHP1541_1024x1024
Ukoliko ste gledali ovu seriju, a sigurni smo da jeste, Emilia Clark igra ulogu jedne od najpopularnijih likova ove serije u produkciji HBO. Ona je poznata po dvije stvari a to su: njeni zmajevi, i njena duga, isprepletena pletenicama ledeno plava kosa. Iako je Emilia prirodna brineta, na početku snimanja serije nosila je periku, međutim kako bi bolje upoznala i glumila sam lik, odlučila je da svoju nevjerovatnu kosu izbijeli u platinum plavu. 800px-autopx-scale-to-width-down
Ali kao i svaka osoba koja je izbjeljivala kosu zna da taj proces nije nježan. Clark je to potvrdila unedavnom intervjuu za Harper`s Bazar UK. Ona je priznala da je svoju kosu skratila na bobjer je njena kosa izgledala kao da umire nakon izbjeljivanja s blanšem. Iskreno je rekla da pokušava izbjeljeni dio pustiti da izraste, te smatra da joj je kosa uništena nakon tretmana. Također je priznala da s plavom kosom privlači previše pažnje, te zato nemojte očekivati da je još zadugo vidite kao plavušu.
U svakom slučaju, za ovakvu boju kose potrebna je dodatna njega, i nevjerovatno dobri preparati kako biste očuvali zdravlje svoje kose i sjaj.