Aktuelnosti

HQ Derma roller za kožu!!

By  | 

Ako se pogledate u ogledalo i vidite nešto što biste željeli poboljšati na svojoj koži – bilo da je to smanjenje ožiljaka, smanjenje bora, ujednačavanje tona kože ili jednostavno postizanje blistavijeg sjaja – mikroiglice mogu biti odgovor.
U početku može izgledati čudno prevrtati stotine sitnih igala preko kože. Ali to je upravo ono što rade uređaji za mikroiglice – poznati dermalni rolleri, a ovi ručni alati su se proslavili u svijetu ljepote kao DIY rješenje za razne kozmetičke nevolje na koži.
Dermatolozi slažu da dermalni rolleri mogu stimulirati proizvodnju kolagena i, zauzvrat, poboljšati izgled kože. Praksa mikroiglica započela je u ordinacijama dermatologa, ali sada su dermalni rolleri široko dostupni i za kućnu upotrebu.

15-Best-At-Home-Derma-Rollers-Of-2020

Kako rade Derma roller?
Derma rolleri stvaraju male proboje u najudaljenijem sloju kože, što može dovesti do proizvodnje više kolagena, tjelesnih proteina koji koži daju čvrstoću, snagu, gipkost i elastičnost. Oni takođe mogu pomoći u stimuliranju limfnog sistema, što dovodi do blistavije kože i manje natečenosti. I dok su uređaji možda noviji, sama praksa mikroiglica koristi se već stoljećima.
Za šta treba koristiti derma roller?
Derma rolleri mogu pomoći u smanjivanju i sprečavanju da fine linije postanu vidljive ili dublje na licu, vratu i prsima. Uz promicanje proizvodnje kolagena i elastina za glatku, čvršću i mlađu kožu, mogu se koristiti za smanjenje pojave ožiljaka od akni ili strija, pa čak i za poticanje rasta kose.
Ako vas brine starenje, tamne mrlje ili ožiljci od akni, dermalni roller može biti od pomoći.

closeup-female-face-dermaroller-mesotherapy-260nw-1561627498

Kako koristiti derma roller kod kuće?
Najbolje je početi polako, čak i jednom mesečno može biti vrlo efikasan. Ako vaša koža dobro podnosi dermalni roller, možete ga koristite sedmično.
Igle – i vašu kožu – moraju se na odgovarajući način oprati i dezinficirati prije i nakon svakog tretmana. Preporučuje se prskanje uređaja rastvorom izopropil alkohola (alkohol za trljanje) i pranje toplom vodom radi sterilizacije prije svake upotrebe. Pravilno održavanje je također izuzetno važno: pažljivo pregledajte igle kako biste bili sigurni da nisu savijene, slomljene ili zahrđale i nemojte se ustručavati zamijeniti valjak za dermu ili njegove glave kad god je to potrebno.

FB_IMG_1618862850744

FB_IMG_1618862855454

FB_IMG_1618862859551

Upotreba:
Blagim pritiskom kotrljajte uređaj naprijed-nazad vodoravno, okomito i dijagonalno preko područja kože koja biste željeli tretirati. Nakon upotrebe, poželjet ćete biti nježni prema koži i izbjegavati topikalne proizvode koji bi mogli izazvati potencijalnu iritaciju