Kosa

Hit ženske frizure za nadolazeću zimu

By  | 

Svako godišnje doba sa sobom donosi nove modne, ali i frizerske trendove. Tako će i zima ispred nas donijeti novosti na području uređivanja kose.

1. Šiške u stilu ’70-ih. Frizeri se slažu da su je zima idealno godišnje doma za isprobavanje šiški, a najgore je ljeto zbog visokih temperatura i znojenja koje uzrokuje ‘lijepljenje’ šiški za čelo. Za ovu zimu preporučuju šiške u stilu ’70-ih koje su kraće na sredini čela, a sa strane padaju u dužim pramenovima i daju licu lijep oblik.

Šiške u stilu '70-ih za Michelle Williams, Judy Greer i Ciaru

Šiške u stilu ’70-ih za Michelle Williams, Judy Greer i Ciaru (Foto: SplashNews)


2. Zimski valovi
. Za dugu i poludugu kosu ove zime zakon su valovi. U pitanju je malo urednija verzija popularne ljetne frizure koja se u žargonu naziva ‘morski valovi’. Ovakvu valovitu kosu najlakše ćete postići figarom ili čak peglom za kosu.

Zimski valovi Care Delevingne i Drew Barrymore

Zimski valovi Care Delevingne i Drew Barrymore (Foto: SplashNews)

3. Mekane kovrče. Žene s prirodno kovrčavom kosom znaju da se tijekom zime njihova kose dosta suši pa je treba malo hidratizirati. To se može napraviti uz pomoć kokosovog ulja koje se nanosi na suhu kosu. Ono će kovrče učiniti mekanima, dati im sjaj, ‘smiriti’ ispucale vrhove i smanjiti statički elektricitet u kosi. Za istu svrhu mogu ga koristiti i žene s ravnom kosom koje će ove zime nositi kovrče.

Mekane kovrče furaju Zendaya i Alexa Ray Joel

Mekane kovrče furaju Zendaya i Alexa Ray Joel (Foto: SplashNews)

4. Ravna midi frizura. Nakon duge vladavine kratkih frizura osve zime na scenu se vraća poluduga kosa i to ravno ošišana, bez slojeva. Ona posebno dobro stoji ženama s ovalnim licem. Ako želite postići ultimativni efekt ‘tupih’ vrhova, na mokru kosu nanesite balzam za ravnanje, zatim napravite razdjeljak na sredini i fenirajte kosu uz pomoć ravne plosnate četke.

Ravnu midi frizuru voli Kendall Jenner

Ravnu midi frizuru voli Kendall Jenner (Foto: SplashNews)

5. ‘Kombinirana’ kratka frizura. Kraća odostraga, duža i razbarušena sprijeda – ovo je idealna frizura za prijelaz iz kratke u poludugu fazu. Frizeri je u šali zovu ‘obrnuta fudbalerka’.

'Obrnutu fudbalerku' isprobale su Lily Collins i Kristen Stewart

‘Obrnutu fudbalerku’ isprobale su Lily Collins i Kristen Stewart (Foto: SplashNews)

6. Lude boje. Bez obzira na dužinu kose i vrstu frizure, u trendu je bojanje kose u bojama koje su nekada bile nezamislive. Od roze i plave do pepeljaste, nosi se sve i lude boje više nisu rezervirane samo za tinejdžerice.

Gwen Stefani, Lilly Allen i Demi Lovato vole lude boje

Gwen Stefani, Lilly Allen i Demi Lovato vole lude boje (Foto: SplashNews)