Kosa

Hit frizure koje će svi željeti u 2016.

By  | 

frizure

S prvim danima nove godine stižu brojne liste i prognoze kojima nije odolio ni frizerski svijet, predviđajući koji će se trendovi po pitanju frizure i boje kose posebno istaknuti u godini pred nama.

Godina 2016. je godina odvažnih frizura. Vintage inspiracija koja leži iza bob frizure koju su 20-ih godina ponosno nosile slavna Coco Chanel iLouise Brooks, ponovno će zasjesti na tron popularnosti, ako je vjerovati brojnim mišljenjima frizera. Klasičnu bob frizuru češće ćemo viđati u modernim, valovitim varijantama, no ova poznata frizura koju krase upečatljive šiške i oštre linije koje sežu do čeljusti, i dalje će kao takva biti prisutna.

bob-friz630

 

Po pitanju boje kose, trend što prirodnijih nijansi nastavlja se i u 2016. godini. Za brinete, frizeri smatraju da će ove godine biti najbolja i najtrendi opcija lagano posvijetliti kosu za par nijansi te provući pramenove boje karamele. Za plavuše se također preporučuju slojevite nijanse za moderan izgled, za razliku od tipične platinaste boje kose. Pastelne boje kose i ove će godine imati svoj veliki trenutak. Prošlogodišnji trend platinasto plave boje kose i ove godine će vladati, a najveću popularnost bilježit će u proljeće i ljeto, kako prognoziraju brojni frizeri.

Bronde boja kose
Bronde boja koseProfimedia

Bronde boja kose kao veliki trend u 2015. godini, nastavlja se i ove. Ovaj trend pokazao se kao dobitna formula za plavuše koje ne žele previše tamniti svoju kosu, kao ni brinete i crnke koje žele ići u suprotnom smjeru boje. Zbog svoje univerzalnosti i laskajućeg efekta, na gotovo svim bojama kose, postizanje bronde boje i ove je godine dobitna formula.

Ipak, neki smatraju da će po pitanju trendi boja kose, žene ići u dva oprečna smjera – igrati se s odvažnim bojama kose ili nastaviti njegovati trend bronde, balayage i baby lights pramenove za postizanje što prirodnijeg izgleda. Kao ludu boju koja će ove godine zasjati na glavama odvažnih pripadnica nježnijeg spola, frizeri vide modro plavu.

Plava boja kose
Plava boja koseProfimedia

 

Izvor: tportal.hr