Kosa

Hair Strobing: Najnoviji trend farbanja kose koji postaje hit

By  | 

Ako ste napokon ovladali umjetnošu konturisanja, pravo je vrijeme da se okušate u novom beauty izazovu- hair strobingu!

Vjerovatno ste već čuli za strobing, veoma popularnu make-up tehniku koja uz pomoć svjetlosti naglašava pirodne crte vašeg lica. Po ugledu na šminkanje, sada je aktuelan novi trend koji se odnosi na kosu- hair strobing, nastao zahvaljujući idejnom tvorcu Andrew Jose, iz salona Salon Science.

Dakle, o čemu je tačno riječ?

Hair strobing se fokusira na naglašavanje određenih dijelova kose, i to uz pomoć prirodnog svijetla koje koje pada na određenje, odabrane dijelove ne bi li oni dobili svijetliju nijansu.

1447962731-strobing-after-2

 

Ova tehnika je prilično jednostavna- stvara se kontrast između nekoliko nijansi svijetlijih ili tamnijih boja od vaše trenutne. Za razliku od balayage i ombre kose, ove suptilne boje se sastoje od svjetlucavih nijansi, kako bi pramenovi izgledali što prirodnije. Osim toga, u zavisnosti od prosvjetljenih dijelova na kosi, one zapravo mogu pomoći u oblikovanju lica i naglašavanju oči i jagodica.

Dobijanje sjajnog, osvetljenog looka se ne može postići preko noći.

andrew-shot

Nalan Derby, direktor Andrew Jose Salona za svakog klijenta pravi personalizovanu mapu za kosu, pre nego što počne da je farba. Ona ističe:” Dobijanje savršene boje kose se ne zasniva na konceptu “jedne veličine” koja svima odgovara. Zato je važno da se stvori jedinstven, individualni put postizanja savršenih rezultata koji će biti prilagođen svakom klijentu.”

Ovaj trend farbanja kose je takođe popularan kod poznatih holivudskih dama. Nalan smatra da je Gigi Hadid fantastičan primjer uspješne strobing tehnike koja joj je savršeno osvjetlila lice i istakla najbolje dijelove.

Kako bi postigli savršen strobing kose, važno je da se prethodno posavjetujete sa frizerom, pa na osnovu konsultacije s njim pronađete idealnu nijansu koja će u kombinaciji s vašom prirodnom bojom kose i nijansom tena istaknuti ono najbolje od vaše kose i lica.

Ako volite više da eksperimentišete sa svojom kosom, onda vam savjetujemo da se opredjelite za višebojni hair strobing. Jorgovan, plava i boja breskve su savršene pastelne nijanse, koje najbolje izgledaju na svjetloj kosi.

Za djevojke koje imaju tamniju boju, a žele da isprobaju strobing, predlažemo da probaju crvenu nijansu.