Aktuelnosti

Greške tokom njege kose u zimskom periodu

By  | 

Hladni dani za mnoge su žene prava noćna mora zbog poteškoća u održavanju željene frizure, jer magla, kiša, snijeg, vjetar, smog čine da naša kosa poprimi neuredan izgled.

Vrijeme može negativno utjecati na našu kosu, posebno tijekom hladnih dana.

beauty-tips-for-hair-care-1553593519

U čemu najčešće griješimo kada je u pitanju njega kose tijekom najhladnijeg godišnjeg doba? Odgovor i savjete saznajte u nastavku.

1. Zimska njega počinje zimi

Ovo je prva zabluda mnogih. Zimska njega kose ne počinje s prvim danima zime, već puno ranije. Već s pojavom prvih hladnih, jesenskih dana, potrebno je intenzivirati tretmane dubinske hidratacije i zaštite kose od štetnih vanjskih utjecaja.

Što se tiče njege kose, primjena određenih tretmana samo jednom godišnje nije najbolja opcija. Ako svoju kosu pravilno njegujete tijekom cijele godine i na vrijeme je pripremite za hladne dane, proljeće nećete dočekati s ispucanim vrhovima.

2. Odjeća za zaštitu kose

Ovo može biti dobra odluka u slučaju da ne postoji drugi način da zaštitite kosu od štetnih vanjskih utjecaja, ako koristite prirodne materijale. Inače, ovo je još jedna vrlo česta greška koju radimo.

Materijali od kojih se izrađuju džemperi, šalovi, kape i drugi, zimski odjevni predmeti, mogu dodatno oštetiti kosu. Osobito sintetička vlakna jer u dodiru s kosom, prilikom skidanja i oblačenja, dolazi do trenja i pojave elektriciteta. Naelektriziranu kosu lakše je mrsiti, kidati i lomiti, što dodatno narušava strukturu kose.

3. Svakodnevno perete kosu

Izbjegavajte prečesto pranje kose u zimskim danima. Osim nepovoljnih vremenskih uvjeta, prečesto pranje kose u zimskim danima može dovesti do dodatnog isušivanja. Ograničite ovu aktivnost na dva do tri puta tjedno.

Ako imate problema s pojačanim izlučivanjem sebuma i kosom koja se brzo masti, između dva uzastopna pranja koristite suhi šampon. Na taj ćete način osvježiti frizuru, dati joj volumen, uredan izgled i ugodan miris.

winter-a-1543656575