Tutorijal

Greške sa kosom zbog kojih izgledate starije

By  | 

Frizura je osjetljiva stvar, u trenutku vas može podmladiti, ali isto tako i postarati.  Izbjegnite ovo drugo uz savjete profesionalaca.

Znate da je dobra frizura važna za opći dojam pa zbog toga njegujete kosu, šišate i fenirate. Ali da pitate stručnjaka iznenadili biste se. Frizeri, naime, smatraju da mnoge od nas griješe i nikad ne postignu onu savršenu dotjeranu frizuru i besprijekoran izgled,
U nastavku smo vam izdvojili par grešaka koje ne trebate raditi.

  •  Puštate kosu da naraste preduga

U tome su frizeri jednoglasni: žene se ne šišaju dovoljno često i dovoljno redovito, a kosa izgleda neusporedivo bolje čak i ako samo podrežemo vrhove. Stručna preporuka za dugu kosu je posjeta frizeru svakih sedam dana.

  •  Neodgovarajuća boja 

Najgore što možete napraviti za svoj izgled je pretvoriti se u napadno svijetlu plavušu. Od toga će vam lice djelovati isprano. Mnogo je bolje ostaviti prirodnu boju korijena te kosu osvježiti pramenovima balayage, koji daju dojam osunčane kose i naglašavaju boju lica i očiju.

Hair-Toners-That-Work-Wonders-On-Colored-Hair-–-Our-Top-10

  •  Zastarjela frizura

Staromodni način šišanja, pretjerivanje s lakom za kosu, loše izvedeni pramenovi neprirodnog izgleda, zbog svega toga možete izgledati godinama starija nego što zaista jeste.

how-to-treat-dry-cracked-lips-4

  • Izblijedjela i stara boja

Održavanje je zahtjevno, ali i nužno, jer niko ne izgleda dobro s kosom bez sjaja i boje s vidljivim izrastom. Ako ne stignete frizeru dovoljno često, premostite razmak između bojanja preljevom ili sličnim preparatom koji možete nanijeti sami kod kuće.

  • Izgoreni vrhovi kose

Uvijek ćete izgledati bolje ako su vam vrhovi uredni. Čak i kad ih ne treba podrezati, dobro je jednom mjesečno nanijeti hranjivu masku na kosu da je ojačate, dodate  joj volumen i nahranite  vrhove.

1026-18-Tips-To-Take-Care-Of-Your-Colored-Hair