Aktuelnosti

Greške prilikom peglanja kose zbog kojih ona ne izgleda besprijekorno

By  | 

Kada je stiliziranje kose u pitanju, nerijetko sve prepuštamo u ruke omiljenoj pegli za kosu. S druge strane, koliko god da je riječ o genijalnom uređaju koji nas gotovo uvijek spašava loše frizure, nekako imamo osjećaj kao da ne možemo baš uvijek izvući maksimum iz njega, a zbog čega kosa ne poprima onaj izgled kojem zapravo cijelo vrijeme težimo.

Stiliziranje kose poprilično je izazovno u jesen, kada je prisutna vlaga u zraku, pa nerijetko odustanemo od raspuštenog izgleda i jednostavno kosu vežemo u visoku rep ili punđu. No, vremenska prognoza nije najčešći krivac zašto je naša kosa neugledna i izazovna za stiliziranje već se greška nerijetko krije u samom korištenju pegle za kosu. Riječ je o detaljima koji u kreiranju frizure čine značajnu razliku. Kao najčešća greška istaknulo se peglanje vlažne kose, koja je kao takva poprilično lomljiva, pa osim što frizura neće lijepo izgledati, riskirate oštećenje same kose. Kosu je najbolje peglati nakon što se dobro osuši i to pramen po pramen. Također, ne zaboravite na preparate za zaštitu kose koji bi trebali štititi samu vlas kada ju izlažemo visokoj temperaturi.

Peglanje kose bez zaštite dovodi do toga da ona gubi svoj prirodan sjaj te će s vremenom postati suha i ispucala. Koliko god želja za savršeno ravnom kosom bila velika, njezina zaštita treba biti veća, pa tako izbjegavajte korištenje pegle na maksimumu jer ćete tako oslabiti dlaku. Vrijeme peglanja također je važno, a nije loše kosu prethodno izravnati fenom na četku kako bi što manje izravnom toplinom oštetili dlaku. Također, nemojte jedan pramen previše puta provlačiti kroz peglu, jer što više puta potežete, posljedice se teže saniraju te je veća vjerojatnost da ćete kosu uskoro morati ošišati!

c107f139704886800e913a207c7f8d02

shutterstock_1040646256-min

61Zat8b4-RS._SL1100_