Uncategorized

(GALERIJA) Ona je prva djevojka s kratkom frizurom na takmičenju za mis Engleske

By  | 

Jade McQueen  bivša učesnica muzičkog takmičenja X-Factor-a prva je djevojka s kratkom kosom koja je u posljednjih 87 godina ušla u finale takmičenja za mis Engleske.

Jade će se u septembru takmičiti za mis Engleske kao prva finalistkinja koja ima kratku frizuru. Ona će pokušati da pokaže kako stadardi koji važe za ljepotu mogu da budu prevaziđeni.

Ova ljepotica osvojila je prvu nagradu na regionalnom takmičenju za mis, a kako je dogurala ovajo daleko, sada želi da pokaže kako ne morate da budete „savršeni“ kako biste osvojili ovakvu laskavu titulu.

“Prije mene, 2009. godine takmičila se jedna plavuša koja je imala kosu do ramnea i rečeno joj je da joj je kosa previše kratka. Moja je još kraća“, kaže Jade.

Ona kaže kako joj je ova pobjeda bila jako važna baš zbog skorašnjeg takmičenja za mis svijeta kada je mis Jamajke, koja je imala kratku frizuru, izgubila prvo mjesto od Kolumbijke koja je imala raskošnu dugu kosu.

“Kratka kosa ne treba da stoji na putu pobjede. Drago mi je što se i djevojke sa kratkim frizurama danas probijaju u svijetu ljepote“, kaže ona.