Kosa

Frizure za gustu kosu!

By  | 

Ako mislite da je izbor frizura za gustu kosu ograničen nemojte se predati. Ne dopustite da vam volumen i kovrdžavost stanu na put. Trava je uvijek zelenija negdje drugo… Ako imta gustu kosu vjerovatno vam je dosadilo svakodnevno ravnanje i sve što želite je prirodno ravna, svilenkasta kosa. Isto tako, ako vam je kosa ravna onda sigurno želite da imate više volumena i valovitu ili kovrdžavu kosu. U svakom slučaju postoje različite opcije.

Sa gustom kosom imate toliko puno izbora. Znamo da se ponekad možda ne čini tako kad morate da smirite pramenove za vrijeme velike vlažnosti ili da čekate satima dok kiša ne stane kako bi izbjegle kovrdžanje kose.

Duga, ravna, gusta kosa je klasika. Sjećate li se 90ih godina i najglamuroznijih izgleda sa crvenog tepiha. Sva ta valovita bujna kosa, zar ne? Iako je ovo malo dalja prošlost, živjeći u vremenu kad bob dominira, shvatate suštinu.

Ako ste u potrazi za frizurom a imate gustu kosu, opcija je mnogo. Julia Roberts, Kate Middleton, Penelope Cruz sve imaju dugu, jaku, ravnu kosu i ne brinu se o tome hoće li ona izgledati suha ili biti bez sjaja. Kako bi je držale pod kontrolom, redovno koristite regenerator i šišajte je kako bi zadržala prirodni sjaj.

Podignute frizure u većini slučajeva izgledaju puno bolje na gustoj kosi nego na tanjoj jer duže zadrže oblik pošto tankoj kosi fali fine teksture. Takođe, nema potrebe za dodatnim asesoarima u kosi koji bi podignuli cjelokupan izgled.

Na kraju smo došli do kratke guste kose i čak i ovdje imate mnogo opcija. Iako bob i lob frizura mogu biti izazov jer kraća kosa se teže bori s volumenom, pixie frizura je je savršen izbor. Pomislite samo na Anne Hathaway ili Scarlett Johansson.

Pregledajte našu galeriju kako bi pronašle frizuru za gustu kosu. Sigurni smo da ćete pronaći ono što vam odgovara.  2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15