Kosa

Frizure nekada i sada: Frizure inspirisane prošlim vremenima

By  | 

Kada je moda u pitanju već dobro znamo koliko se ponavlja. Naučili smo da neke stvari ne treba da bacamo jer nakon par godina vrlo lako ponovo mogu biti u trendu.

Sa frizurama je slična stvar – ono što se nosilo kroz protekle decenije danas rado nose mnoge poznate dame. Pogledajte 9 frizura inspirisanih prošlim vremenima.

Sigurno ćete dobiti sjajne ideje kako da naredni put namjestite kosu!

1920-te : Kratak bob

Američka glumica, Gloria Swanson, nosila je kratak bob sa loknama davnih godina u vrijeme prohibicije i sjajnih žurki. Sjetite se samo frizura iz filma “Veliki Getsbi” i činjenice koliko je ova frizura bila popularna.

Možda je upravo ovaj film inspirisao Demi Lovato da ponese sličnu frizuru. Demi je koristila mnogo jaču šminku, ali je svakako izgleda jednako zavodljivo.

1930-te : Neobavezno i razbarušeno

Katharine Hepburn, većina smatra za prvu damu američkog filma. Bila je prepoznatljiva po mnogim stvarima, pa i razbarušenoj kestenjastoj kosi srednje dužine.

Mlada glumica Lily James nosila je svilenkastiju, ali jednako neobavezu frizru. Dvije dame krase i guste obrve i tamniji ruž i moramo priznati da mnogo liče jedna na drugu!

1940-te: Punđa!

Punđe su uvjek bile klasika i opcija za elegantan izgled. Američka glumica, Janis Paige, je nosila vrlo zanimljivu i neobičnu punđu.

Amber Heard je na sjajan način osvježila ovaj izgled ponjevši više nego interesatnu, čak neobaveznu, punđu sa diskretnim zlatnim detaljem.

1950-te: Elegantni talasi

Pedesetih godina prošlog vijeka bila je poplarna stroga elegancija, kada su frizure bile u pitanju. Uvojci pričvršćeni tako da ne mrdaju i zakačeni sa više strane bili su apsolutni trend.

Holivudske dame i danas vole da nose slične frizure, pa je Amy Adams vrlo lijepo iznjela slično, ali u modernijem duhu, namještenu kosu.

1960-te: “Košnica”punđa

Kada pomislimo na šezdesete godine, ne možemo da se ne sjetimo tadašnje ikone ljepote i stila, Brigitte Bardot. Njenu čuvenu “košnica” punđu i danas mmoge žene rado kopiraju i žele da nose.

Kate Bosworth je nosila varijaciju na temu – sve je mnogo uglađenije i akcenat nije na temenu već pri vratu. Jednako lijepa i ženstvena frizura, zar ne?

1970-te: Disko groznica

Diskoteka 54, volumen i razbarušenost su asocijacije na sedamdesete godine. Iman Bowie je još tada bila ikona stila i djelovala je baš slatko sa simpatičnom ćubicom na vrhu glave.

Danas sličnu frizuru nosi Solange Knowles. Vi možete da je dobijete tako što ćete isplesti pletenice po čitavoj kosi i nakon nekog vremena ih rasplesti i blago natapirati.

1980-te: Konjski rep

Kombinaciju i frizuru koju je Madonna nosila na jednom nastupu osadesetih mnogi su želeli da ponove. Cvrsto vezan rep na vrhu glave delovao je tako moćno na njoj.

Ko bi najbolje danas mogao da ponese sličnu frizru, ako ne trenutna pop kraljice – Beyonce! Njen rep pada na jednu stranu, ali daje jednako jak efekat kao i Madonnin.

1990-te: Neobavezni pramenovi

Iako nam se činilo da se kosa podeljena na razdeljak i dva veća pramena koja neobavezno stoje na licu ili iza ušiju nikada neće vratiti u modu prevarili smo se.

Devedesetih je Gwyneth Paltrow sa takvom frizurom djelovala vrlo ljupko, ali Emily Ratajkowski svemu da dozu seksipila pa tako i na ovaj način namještenoj kosi.

2000-te: Cik cak frizura

gallery-1454618297-hbz-hairstylesthennow-2000s

I taman kada smo pomislili kako cik cak pramenovi koje je dvehiljaditih nosila Britney Spears zaista ne moraju ponovo biti u trendu i kada smo prese za kosu koje su ih pravile sklonili tako ih teško možemo pronaći moda je ponovo pokazala svoju moć.

Moda može da se vrati kada to poželi! Priznajemo, svedenija varijanta koju nosi Taylor Swift na nas je ostavila dobar utisak i razmišljamo da možda ipak vratimo cik cak presu u kozmetičku fioku.

 

Nadamo se da smo vas inspirasali da pogledate stare fotografije vaših mama i baka ili čak one iz vaših tinejdžerskih dana.

Sigurno ćete pronaći sjajne frizure koje možete osvježiti i prilagoditi današnjici.

Možete vi to same!