Kosa

Frizure koje vam pomažu izgledati mršavije

By  | 

Frizure koje vam pomažu izgledati mršavije

S dobro odabranom frizurom možete poboljšati svoj izgled, ali i prividno skinuti nekoliko neželjenih kilograma

 

Koliko puta vam se dogodilo da ste gledali svoje stare fotografije na kojima ste imali drugačiju frizuru i na njima izgledali bolje, nekako mršavije, mladolikije? Jedan od razloga može biti i tip frizure koji može izdužiti vaše lice, te općenito stvoriti drugačiji dojam, posebno ako ste nabacili koji kilogram viška ili jednostavno imate okruglo lice koje ostavlja dječački dojam.Ako je to jedan od vaših problema, evo nekih zanimljivih prijedloga frizura koje su savršene za željeni efekt, te frizura koje biste trebali izbjegavati. Odaberite onu koja vam se sviđa, koja je najpraktičnija za vašu vrstu i duljinu kose.

Duga valovita kosa

Ako želite da vam lice izgleda izduženije i mršavije, duga kosa je definitivno ona koju biste trebali odabrati. Nemojte je šišati iznad ramena, a ako je moguće, ostavite kosu i dužu od toga, no neka bude blago, prirodno valovita, te začešljana u stranu. Blago valovita i opuštena kosa dat će željeni volumen kose, a tako i izdužiti vaše lice. Imajte na umu da kosa mora biti blago valovita prema van, od lica, a ne prema licu.

Asimetrična bob frizura

Duža kosa sprijeda, odostraga kraća kosa, definitivno je dobar izbor ako želite izduženi oblik lica, a ne želite čekati da vam kosa naraste. Također, ovo je frizura za osobe s ravnom kosom, a kosa sprijeda mora biti ispod brade nekoliko centimetara.

Duge neravne šiške

Guste i ravne šiške stvaraju dojam šireg lica, tako da ako želite imati šiške, neka budu duge, istanjene i namjerno isjeckane, na krajevima nešto duže, pa čak i malo razmaknute na sredini, što će stvoriti dojam izduženosti lica.

Stepenasta duga kosa

Imate dugu kosu? Zaboravite na jednoličnu dužinu. Odrežite kosu stepenasto okolo lica, tako da ona stepenasto okružuje vaše lice, te ga vizualno izdužuje.

Repić s otpuštenom kosom

Ako volite nositi repić, otpustite pramenove sa svake strane lica, što će dati efekt izduženosti.

Podignuta frizura

Visoki rep ili punđa, bez otpušenih pramenova, dati će dojam izduženosti lica posebno čela.

Svijetli pramenovi

Svjetlija kosa skreće pozornost i to u vertikalnom smjeru, pa će se zato stvoriti dojam izduženijeg lica. Važno je da pramenovi budu površinski od vrha glave, a da kosa ispod bude tamnije nijanse. Također, pramenovi moraju biti prirodne boje, a ne, primjerice, ružičasti…

Tekstura

Ako želite nešto otkačeniju i mladenačku frizuru, neka vaša kosa bude dublja i slojevito ošišana. Što više slojeva, to bolje, no važno je da ti slojevi zaokružuju vaše lice.

Koja frizuru ne smijete imati?

Ravnu bob frizuru u razini brade

Kratku kosu

Dugu ravnu kosu

Ravne šiške

I još nekoliko savjeta:

Ako imate lice srcolikog oblika, trebate izbjegavati razdjeljak na sredini glave, makar ona kod nekih drugih oblika lica stvara dojam izduženosti

Ako imate okruglo lice, dobro će vam stajati razdjeljak na jednoj strani tjemena. Šiške ili pak duže pramenove kose, začešljajte dijagonalno u stranu, što će ublažiti zaokruženost lica, te naglasiti jagodice.

Izvor : zena.hr