Kosa

Frizure koje su osvojile Instagram 2016

By  | 

images-2016-05-16_frizura_koje_su_osvojile_instagram_638415621

Ako vam je ponestalo inspiracije za svakodnevno stilizovanje frizure, onda zavirite u najveće haistyle trendove koji su totalno zavladali ovom popularnom društvenom mrežom.

Zahvaljujući sve većoj popularnosti, Instagram je postao prava baza aktuelnih modnih i beauty trendova. Ovoga puta smo zavirili u sferu hairstylea i riješili da otkrijemo koje su to IT frizure za ovu sezonu.

Pletenice, messy punđe na tjemenu glave, kao i visoki rep su i dalje veoma trendy, mada nam ovog proljeća i ljeta dolaze u nešto drugačijoj verziji, odnosno, u novom izdanju.

Obogaćene ukosnicama, chic šnalama, kao i šljokicama, one su veoma smjele ali i romantične, te ćemo ih sigurno sa ponosom nositi tokom narednih mjeseci.

 

Predstavljamo vam 16 frizura koje su osvojile Instagram….

Ako do sada niste ponijele veliki hairstyle trend u vidu messy punđe na tjemenu glave, šta čekate? Pravo je vrijeme da napravite ovu frizuru, koja uvjek izgleda veoma chic.

Foto: Instagram / hershesons

Ako vam je dosadio klasičan rep, onda možete isprobati njegovu novu verziju. Sve što treba da uradite je da uvijete kosu kao kada biste pravili punđu, a zatim veći, prebačen dio zakačite ukosnicama.

Foto: Instagram / kristin_ess

Za razliku od francuske pletenice, holandska izgleda mnogo zanimljivije, a tajna je u tome što se plete uz glavu (isto kao francuska) ali u kontra smijeru.

Foto: Instagram / adamreedhair

Ovo je jedna krajnje neobična frizura, koja se sastoji od podjeljenih pletenica koje se završavaju na tjemenu glave, zajedno sa ostalim dijelom kose. Za nju vam je potrebna veća dužina, kao i malo vještine.

Foto: Instagram / jamiestevens7

Ponekad mala, tanka pletenica je dovoljan detalj u kosi, koji zasigurno osvježava frizuru, i daje joj notu romantike ali i kežual looka. Pored toga, sigurni smo da će izazvati pozitivne reakcije i mnogo komplimenata.

Foto: Instagram / mararoszak

Šljokice za kosu će i ove sezone biti veoma trendy, te će sasvim sigurno obilježiti ljeto. One odlično izgledaju na bilo kojoj frizuri, ali su svakako mnogim damama favorit dvije punđe na vrhu glave, koje treba da izgledaju što prirodnije.

Foto: Instagram / riawnacapri

Velika satenska mašna upletena u kosu izgleda odlično na svakoj frizuri, dajući joj veliku notu romantike. Kika ili izlomljena kosa, skupljena sa mašnom? Odaberite sami!

Foto: Instagram / hershesons

Ove sezone vas savetujemo da se slobodno poigravate sa pletenicama. Isfenirajte kosu, podjelite razdeljak na pola i ispletite kiku, samo sa jedne strane glave.

Foto: Instagram / riawnacapri

Mi smo oduševljeni ovim repom koji je zamotan u zlatne glumice sa lameom. Ovu frizuru možete osvježiti i gumicama različitih boja.

Foto: Instagram / hairbyadir

Ako obožavate da nosite nakit, poput ogrlica i broševa onda je pravo vrijeme da ga ponesete na glavi. Odaberite efektnu ogrlicu i nježno je zakačite za pletenicu i dobićite fantastičnu frizuru, koja ostavlja bez daha.

Foto: Instagram / kristin_ess

Djevojke sa kraćom kosom će se oduševiti ovom neobičnom frizurom koja se sastoji od pramenova, koji su uz pomoć ukosnica pričvršćeni za kosu.

Foto: Instagram / marktownsend1

Ova frizura je zapravo pola rep, a pola kika. Vidjeli smo je prvo na Oliviji Palermo, a sada je postala veliki trend jer osim što za njenu stilizaciju ne treba odvajati mnogo vremena, ona izgleda veoma moderno.

Foto: Instagram / lacyredway

Ako želite da napravite talase, a niste baš vješte sa presom, viklerima i četkom za feniranje, pravo je vrijeme da podjelite kosu na dva dijela i ispletete obične pletenice. Nakon nekoliko sati, raspletite pletenice i dobićete divnu frizuru.

Foto: Instagram / lgeorgenorthwood

Kosu skupite u niski rep, a zatim je prelomite na pola i uz pomoć trakice vežite u punđu.

Foto: Instagram / sarahpotempa

Ova frizura je veoma jednostavna, a vrlo efektna. Vežite kosu u niski rep, a zatim je provucite kroz gumicu (kao kada pravite punđu) i ostavite krajeve da štrče.

Foto: Instagram / jenatkinhair

Osušite kosu prirodnim putem, a zatim gornji dio skupite u rep, koji treba da se nalazi na sredini glave. Zatim odvojite jedan pramen, kako biste obuhvatili rep i sakrili gumicu.

Foto: Instagram / jennychohair

Izvor: elle.rs