Uncategorized

Frizure koje pristaju i tankoj kosi!

By  | 

Ljudi sa tankom kosom su uvijek u potrazi za frizurom koje će učiniti da kosa izgleda gušće i bujnije. Uz pomoć nekoliko jednostavnih pravila i tehnika šišanja, tankoj kosi možete za tren dodati toliko željeni volumen. Uživajte u ovim savršenim frizurama koje smo odabrali za vas.

1. Guste šiške

Guste šiške u većini slučajeva čine kosu koja je ionako tanka još tanjom. Ova vrsta šiške je odsječena tačno iznad očiju sa kojom se postiže veoma dramatičan rezultat. Ovakva frizura najbolje pristaje ovalnom i četvrtastom obliku lica. Svi tipovi kose osim prirodnih kovrdži mogu da se kombinuju sa ovakvim šiškama.

Guste šiške

2. Elegantno i šik

Ovaj prekrasni, višeslojni bob je idealan za dame koje žele „puniju” kosu. Dužina boba je u skladu sa bradom a zadnji dio pokriva samo vrat. Šiške na stranu čine ovu frizuru modernom. Ova frizura je idealna za osobe sa četvrtastim, srcolikim i okruglim oblikom lica.

Elegantno i šik

3. Poznata  „pixie” frizura

Ova frizura je idealna sa osobe sa tankom kosom. Dodavanje volumena je veoma jednostavno sa kratkim krajevima. Pixie frizure najbolje pristaju srcolikom obliku lica. Kosa koja je prirodno ravna, valovita ili malo kovrčava može da podnese ovu frizuru.

Poznata „pixie“ frizura

4. Slojevita kosa

Isprobajte ovu jednostavnu kratku frizuru da bi stvorile iluziju gušće kose. Krajevi su ostavljeni duži i više su definisani tako da čine da kosa izgleda gušće. Ova frizura najbolje pristaje četvrtastom, srcolikom ili okruglom obliku lica. Imajte na umu da tanka kosa ima dobru teksturu pa je ne treba opterećivati sa različitim preparatima.

Slojevita kosa

5. Kovrdže

Odličan način da tanku kosu učinite gušćom jeste da dodate kovrdže. Minimalna slojevitost i dužina koja prelazi tek nekoliko centimetara od ramena je idealan način za dodavanje volumena tankoj kosi. Šiške na stranu ovaj izgled čine modernim i svježim. Svi oblici lica su idealni kandidati za ovu frizuru. Prilikom korištenja uvijača za kosu držite ga suprotno od lica. Ovo pomaže kovrdžama da izgledaju izbalansirano i prirodno.

Kovrče