Tutorijal

Frizure koje izgledaju još bolje drugi dan nakon pranja!

By  | 

Ne morate baš svaki dan fenirati kosu!

feniranje kose

Koliko vam se puta dogodilo da drugi ili treći dan nakon pranja kose ne znate što bi s njom? Nije još toliko prljava da bi je prali, ali je ipak beživotna. Predlažemo vam pet najboljih frizura koje još bolje izgledaju s neopranom kosom.

zenske-frizure-2

Punđa na vrhu
Punđica na vrhu kose niti ne može dobro stajati ako je kosa tek oprana i svježa jer neće stajati na mjestu nego će skliznuti. Ako ste kosu prali prije jedan ili dva dana, punđica je idealna frizura. Najprije malo natapirajte kosu kod tjemena i formirajte punđicu. Ova frizura može vam biti za svaki dan, ali i za neke posebne prigode jer je istovremeno elegantna i romantična.

zenske-frizure-5

Konjski rep
Znate i same da će vam rep vrlo brzo skliznuti ako ga napravite na svježe opranoj kosi. Lijep i voluminozan rep može odlično izgledati na kosi opranoj prije nekoliko dana. Upute su slične kao i za punđicu, najprije natapirajte kosu kod tjemena i oblikujte visoki rep te zatim natapirajte lagano rep kako bi dobili volumen.

zenske-frizure-4

Pletenica
Bilo kakav oblik pletenice odlično izgleda na blago masnoj kosi jer će se pletenica ljepše isplesti i stajati. Ako vam se kosa najprije zamaže na vrhu tjemena, ispletite pletenicu na tom dijelu, a ostatak kose ostavite raspušten. Ako vam se masti najprije oko ušiju, tu počnite s pletenjem nekoliko pletenica koje ćete zajedno s ostatkom kose zavezati u rep.

zenske-frizure-3

Polupunđa
Polupunđica bila je hit frizura prošlog ljeta, a ne vidimo razloga zašto je ne bismo nosili i u zimskoj sezoni. Kosa vam se vjerojatno kao i većini, najprije masti kod tjemena pa ako želite izdržati još jedan dan bez pranja, napravite punđu samo od gornjeg dijela kose. Neka bude nehajna i opuštena.

zenske-frizure-1

Opušteni valovi
Vjerojatno to već znate, ali nije naodmet da ponovno napomenemo kako se valovi na kosi najbolje drže ako ona nije svježe oprana. Ova frizura iziskuje nešto više vremena od prethodnih, ali ako želite preskočiti pranje nakovrčajte kosu na opuštene valove i natapirajte dio uz tjeme kako bi dobili volumen i stvorili privid svježe kose.

Izvor : Fashion.hr