Tutorijal

Frizure koje će kosu držati čistom

By  | 

Približavanjem ljeta počinjemo razmišljati što bi bilo najbolje učiniti s kosom kako bi se manje prljala i mastila, a nepodnošljive vrućine nam ne idu u prilog jer znojenje samo otežava stvari.

Zato treba razmisliti o frizurama koje će našu kosu držati čistom neko vrijeme. Pranje kose je ono što odgađamo do zadnjeg trena zbog lijenosti pa nam svaki trik koji će kosu učiniti čišćom dobro dođe.

Svjesni smo da ne možemo stalno nositi ove frizure i time skriti masnoću, ali dobro je znati koje frizure će našu kosu držati čistom:

Kruna od pletenica
Ova pletenica je poput male aureole koja nikada `ne pada s glave` pa će zato kosa izbjeći znoj i masnoću na tom dijelu.

Riblja kost
Za djevojke koje imaju deblju kosu preporučuju se dvije ovakve pletenice, a osim toga ova frizura izgleda odlično na glazbenim festivalima i ljetnim izlascima. Isto tako – ako je neuredna to je plus!

Podignuti rep poput onog Ariane Grande
Ako ste se pitale zašto Arianina kosa uvijek djeluje besprijekorno odgovor je tu: tajna je u frizuri. Ovakav rep će učiniti da veći dio kose bude čist i blistav.

Traka za kosu kao rješenje
Ovdje se radi o najjednostavnijoj stvari ikada jer samo treba ugurati kosu u traku. Zapravo, radi se samo o tome da donji dio kose stavimo u traku.

Svemirske punđice
Frizura koja izgleda kao da ju je osmislila Minnie Mouse brzo je osvojila cure diljem svijeta, a ove punđe pomoći će da kosa bude čišća tijekom ljeta.

Punđa `za dvije minute`
Za djevojke koje žele izgledati svježe, ali bez previše truda tu je punđa koju je moguće napraviti u nekoliko minuta te pošpricati šamponom za suho pranje.


Turban kao rješenje
Cool modni dodatak za ljeto svakako može biti turban, a zaštitit će korijen kose od brzog mašćenja.

black-and-white-striped-turban-headband-stripe-turban-headband-black-and-white-stripe-headband-turban-hair-accessory-beauxoxo_1024x1024

Bob
Prije nekog vremena pisali smo o bobu kao o frizuri koja će pristajati svakoj curi te ju spasiti vrućine, no, ova frizura može i spasiti kosu od nečistoće.

Emma Stone kratka frizura

Šešir može pomoći
Baš poput turbana, šešir će pomoći korijenu kose da ostane čist neko vrijeme. Osim toga, kada nosimo cool šešir nikoga neće biti briga za našu kosu.

haton,girl,photo,hat,girlinhat,mischabarton-9e69ffbbaa69cfad8d53b2efa201742e_h

Izvor : teen385