Lifestyle

FRIZURA ZA REKREACIJU: ELEGANTNI I U TERETANI

By  | 

Proljeće stiže i nema više izgovora da ne vježbate. Vrijeme je da se redovnije krene u teretanu, na aerobik, na trčanje… Dame koje imaju dugu kosu znaju šta to znači – učinak feniranja traje kraće, pa svakog dana moramo da razmišljamo o frizuri. Ipak, to nije razlog da vaša frizura za rekreaciju ne bude šik, a i možete naučiti da kosu jednostavno i brzo oblikujete poslje treninga.

Vanessa_Hudgens_2504472_BestEyeCandyCOM

Vanessa Hudgens

Tokom vežbanja kosa nikako ne treba da nam smeta, što znači da je najbolje da je vežete i sklonite s lica. Ako imate duže šiške, svakako ih podignite. Trzaji glavom, kako biste uklonili kosu s lica, remete koncentraciju i ometaju vas dok vježbate. O sklanjanju kose rukama da i ne govorimo. Dakle, frizura za rekreaciju mora, pre svega, biti uredna.

Kelly_Brook_2999573_BestEyeCandyCOM

Kelly Brook

SPORTSKI ŠIK

Naravno, rep je nezaobilazna opcija, ali ponekad možemo biti i originalniji. Punđa je takođe dobra varijanta. Ako radite vježbe koje zahtjevaju ležanje na leđima, onda preporučujemo visoku punđu, koja vam neće smetati da udobno namjestite glavu. Ukoliko više radite stojeći, punđa na tjemenu takođe je dobra frizura za rekreaciju.

Alessandra_Ambrosio_2618818_BestEyeCandyCOM

Alessandra Ambrosio

Pletenica je, takođe, dobra ideja. Dame koje imaju baš dugu kosu i mogu da je upletu u labavu pletenicu a da im pramenovi ne ispadaju, mogu da se odluče i za ovaj pomalo hipi stajling. Ako imate šiške, podignite ih i učvrstite šnalama.

Trake za kosu idealno su rješenje za vježbanje – em upijaju znoj, em mogu lijepo da upotpune vaš sportsko-elegantni stajling.

Ako imate dugu kosu, sigurno je nećete prati svakog dana poslje treninga. Na još vlažnu kosu nanesite sprej za oblikovanje, pa je upletite i ostavite nekoliko sati. Nakon toga imaćete izgužvane talase.

Kendall_Jenner_3003780_BestEyeCandyCOM

Kendall Jenner

PRIPREMITE TORBU

U torbi za teretanu svakako treba da se nađe gel za tuširanje, dezodorans ili vlažne maramice, mlijeko za tjelo i četka za kosu. Ukoliko imate kratku kosu i imate običaj da je perete poslje treninga, kupite mala putna pakovanja šampona. Ako imate dugu kosu, komplikovanu za pranje van kuće, neka vam se u torbi uvek nađe sprej za oblikovanje vlasi. Da bi frizura za rekreaciju bila upotpunjena elegantnim detaljima, ne zaboravite šnalice ili traku za kosu.

 

izvor: frizerski-salon.rs