Uncategorized

Frizura mjeseca: asimetrični bob!

By  | 

Proljeće je skoro prošlo i osjećamo se živahnije kad je u pitanju frizura. Polako ali sigurno odbacujemo sloj po sloj garderobe, koristimo sve više šminku koja je svjetlija i čak smo odlučili i da nam kosa postane sve kraća i kraća. Uostalom, ima nešto veoma privlačno kad pričamo o kratkoj kosi, zar ne mislite tako?

Kratka kosa je veoma seksi, slažu se stručnjaci. Asimetrični bob je predivan način da pokažete kratku frizuru. Uz ovu frizuru savršeno će pristajati i nova boja. Mi vam preporučujemo da je ofarbate u plavo a korijen ostavite tamnijim. Dodajte pramenove kako bi vam kosa dobila određenu dimenziju. Nismo sigurni da li će svima odgovarati ova boja, preporučuje se osobama sa svjetlijom bojom kože.

A šta je sa teksturom kose? Ova frizura će najbolje pristajati ravnoj, normalnoj do srednje gustoj kosi. Krajevi koji su kraći i slojeviti dodaju volumen cjelokupnom izgledu. Ne znamo za vas ali mi smo veoma zavidni svima na ovoj frizuri. Jeste li spremne da isprobate ovaj stil? Donosimo vam detaljno objašnjenje kako nakon posjete frizerskom salonu nastaviti stilizovati ovakvu frizuru. Garantujemo da ćete izgledati savršeno.

Oblikujte same ovu frizuru:

  1. Započnite tako što ćete na vlažnu kosu nanijeti losion za feniranje. On ima istu funkciju kao i pjena za kosu a odgovara kosi svih dužina i kvaliteta. Ako vam je kosa tanka ovaj losion će vam opskrbiti kosu kolagenom kako bi s vremenom dobile volumen. Kosu isfenirajte nazad i naprijed s desna na lijevo i oko glave koristeći ravnu četku.
  2. Kad vam je kosa suha, upotrijebite peglu za ravnanje kose kako bi izravnale duže krajeve.
  3. Na frizuru nanesite sprej za sjaj kose koji će je omekšati i obnoviti.
  4. Ako cjelokupnom izgledu želite dodati malo otkačenosti i određeni dašak retro stila, onda vam preporučujemo da na dužim krajevima koristite figaro za uvijanje kose.asimetricni bob 1 asimetricni bob 2 asimetricni bob 3 asimetricni bob 4 asimetricni bob 5