Kosa

Frizura koja se vratila iz 90-ih

By  | 

Devedesete su u 2016. doživjele veliki modni comeback, a inspiracija ovom erom zasigurno neće naglo stati ni u novoj godini.

zenske frizure za srednju duzinu kose

Jednako kako trendovi utječu na modu, utječu i na promjene u beauty svijetu kada se iz prošlosti počinju izvlačiti neke ideje koje koju godinu ranije ne bi bile prihvaćene ni u ludilu, a onda odjednom eksplodiraju. Među njima je i polu-rep, super jednostavna frizura koju smo obožavali kao klinci no onda smo je prerasli i u međuvremenu je nekako nestala s radara.

zenske frizure za srednju duzinu kose

Nosili su je svi, od Alicie Silverstone u filmu Djevojke s Beverly Hillsa pa sve do Britney Spears i Jennifer Lopez. Razvila se iz natapirane podignute frizure popularne 60-ih kakvu je voljela Brigitte Bardot te se s vremenom ‘spustila’ i postala prirodnija.
Idealna za svakodnevne situacije kada želimo maknuti kosu s lica, ujedno je i beskrajno jednostavna za složiti. Neki su je nosili potpuno zaglađenu, neki s razdjeljkom, sasvim visoko na glavi, ili nisko, na potiljku, a sve su se te ideje počele vraćati posljednjih sezonu-dvije.

zenske frizure za srednju duzinu kose

Tome pogoduje i boho trend koji vraća već spomenute trendove 60-ih, ali i činjenica da casual frizure koje nosimo u kući više nisu zabranjene u dnevnim kombinacijama. Ovakav rep možete pretvoriti u polu-pletenicu, frizuru također popularnu 90-ih, a za malo glamurozniji look umjesto gumice staviti lijepu kopču. Odlično će funkcionirati i s dugom i kratkom kosom.

zenske frizure za srednju duzinu kose zenske frizure za srednju duzinu kose

Izvor: journal.hr