Tutorijal

Frizura inspirisana serijom “Igra prijestolja”

By  | 

Ako gledate ovu mega – popularnu seriju, “Igru prijestolja”, koliko ste puta poželjele da imate frizuru kao ženski likovi u njoj?

Odlučili smo da pronađemo frizuru koja će biti inspirisana ovom serijom i čuvenim pletenicama koje čine osnovu skoro svake frizure i uspjeli smo!

Ova frizura je savršena za svaku priliku, bilo da idete na vjenčanje ili ste i vi sama mlada, na neku žurku, kafić, čak je odlična i za plažu ako želite da izgledate šik. Vrlo je jednostavno i verujemo da će vam savršeno stajati!

1. Opcionalno možete blago uviti kosu pre nego što počnete da pravite pletenice. Lokne će pomoći se kosa u pletenicama bolje veže.

2. Pripremite kosu sa losionom koji je napravljen posebno za pravljenje pletenica. Stavite malu količinu na ruku i stavite ga prednji dio kose.

3. Počnite tako što ćete izdvojiti prednji pramen (otprilike širine oko 3 centimetara) i isplesti klasičnu pletenicu.

4. Osigurajte pletenicu, tako što ćete je zavezati sa elastičnom gumicom.

5. Uradite isto sa pramenom sa druge strane glave.

6. Da bi vam pletenice izgledale veće i opuštenije, lagano iz raširite prstima.

7. Obe pletenice osigurajte tako što ćete ih na potiljku zakačiti sa šnalicom. Ne brinite, neće ostati ta šnalica; ona je tu da nam skloni pletenice kako nam ne bi smetale za dalje korake.

8. Opet stavite malo losiona u pramenove koji su odmah ispod napravljenih pletenica. Sada izdvojite veće pramenove, da bi pletenica, logično bila veća.

9. Napravite još jednu klasičnu pletenicu tako da bude paralelna sa prvom. Kako ona treba da bude uz glavu, uzimajte kosu koja je iznad nje (kao što je prikazano na slici).Ispletite je do sredine glave, pa je osigurajte sa gumicom, tako da ostali deo kose bude pušten. Isto to uradite i sa druge strane.

10. Uklonite šnalicu sa prvih pletenica i spojite ih sa većim uz pomoć posebne gumice – bandži (ima dvije kuke na oba kraja i služi da privremeno pridržava kosu.

11. Uzmite mali dio kose ispod pletenica i izravnajte je uz pomoć losiona za pletenice. Prebacite pramen preko mjesta gdje su povezane sve četiri pletenice, kako biste prekrili gumicu. Kraj pramena zakačite uz pomoć ukosnice na sredinu pletenica. Preko stavite malo laka za kosu.

12. Na kraju uzmite veliki prsten sa kamenom, narukvicu ili ogrlicu i stavite je na kosu. Dodavanje nakita dodaje frizuri pravi izgled koji podseća na “Igru prijestolja”.

Foto: popsugar, kinsey staab

zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-99 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-98 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-97 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-96 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-95 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-94 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-93 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-92 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-91 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-90 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-89 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-88 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-87 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-86 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-85 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-3 zenski-magazin-frizura-inspirisana-igrom-prestola-1