Aktuelnosti

Frizerland Sarajevo u velikoj humanitarnoj akciji

By  | 

Više od 90 posto žena s dijagnosticiranim rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju. Redovnim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći.

Trenutno ne postoji dovoljno saznanja o tačnim uzrocima nastanka tako da su upravo rano otkrivanje i kontrola najvažniji. 

Oktobar je međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke koji se obilježava širom svijeta. Cilj je skrenuti pažnju na rasprostranjenost ove zloćudne bolesti, te podizanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja.

Iz Frizerlanda Sarajevo s ponosom najavljuju veliku humanitarnu akciju tokom koje će od svake prodate Wet Brush ili Olivia Garden četke za kosu, oboljelima od karcinoma dojke biti donirana 1 KM.oktobar friz

‘Sretni smo što možemo biti dijelom jedne ovakve akcije. Širom svijeta se provode različite aktivnosti tokom mjeseca oktobra, a mi smo iznimno ponosni što možemo pokazati da smo društveno osviještena kompanija i što smo pronašli način da i mi damo svoj doprinos’, poručuju iz kompanije Frizerland Sarajevo.

Frizerland Sarajevo se nalazi u naselju Dobrinja na adresi Branislava Nušića 172, a možete ih posjetiti svakog radnog dana od 9 do 18 sati, a subotom do 16.

‘Želimo da zajedno podignemo svijest o važnosti ranog otkrivanja i prevencije karcinoma dojke. Želimo educirati i u akciju uključiti jednako i muškarce i žene. Humanitarna akcija traje do kraja oktobra, te se unaprijed zahvaljujemo svima koji su ili učestvovali ili će to tek uraditi’, dodaju iz Frizerlanda Sarajevo.

Svaka osma žena u opasnosti je da oboli od karcinoma dojke tokom života, zato podsjeti sve žene u svom životu da se pregledaju i vode računa o svom zdravlju!