Kosa

Frizer princeze Kejt Midlton otkrio kako njeguje njenu kosu

By  | 

Žene širom planete fascinirane su fenomenalnom kosom Kejt Midlton. Njen lični frizer, Ričard Vard, odlučio je da otkrije kako njenu kosu svaki put učini savršenom.

– Ako želite skupocjen izgled kose, kao što ima Kejt, ključ je u feniranju. Nikada nećete dobiti taj bogat izgled ako je dobro ne isfenirate – rekao je on.

Da biste dobile taj savršen efekat feniranja, krajnji proizvod zavisi od kombinacije faktora.

kate-middleton-haircut-600x600

– Preparati su dosta važni, ali ako imate zdravu kosu koju redovno skraćujete i tretirate i kvalitetan fen, uspjećete da postignete taj fabulozni izgled kose. Ipak, taj blistavi, uglađeni i bogati izgled kose iziskuje dosta vremena. Preparati su bitan dio toga, ali ako nemate bar malo umjeća i ne posvetite dovoljno vremena njezi kose, nikada nećete postići pravi izgled – otkrio je Ričard.

Ne verujte slijepo u onaj mit da je šišanje na svakih šest nedjelja neophodno. Morate skraćivati kosu najmanje četiri puta godišnje da bi održali kosu zdravom.

549880fe48de990f767621bc_ss14-kate-middleton-hair-vf

– Ako pogledamo statistiku, žene idu kod frizera godišnje dva puta manje nego što bi trebalo. Najčešće je to iz finansijkih razloga i činjenice da su proizvodi za kosu danas bolji nego nekada.

A, kada dođu kod frizera, pogodite kakvu frizuru traže – onu koju ima Kejt. Ipak, njen frizer  predlaže da je ponekad najbolje unjeti neku promenu, kako to radi i sama Kejt.

– Duge šiške su jako ženstvene i lijepe i mogu da otvore nečije lice. Veliki sam fan ovakvih „izraslih“ šiški koje mogu promjeniti nečiji izgled, a da ne napravite nikakvu drastičnu promenu – istakao je on.

5498810c48de990f767621f8_ss20-kate-middleton-hair-vf

Šta nam Ričard još savetuje?

– Perite kosu često, pogotovo ako je tanka i masna. Nikada nećete dobiti bogat izgled kose ako je ne perete. Investirajte u kvalitetan fen i obavezno koristite produžetak. Četka od prirodne dlake će takođe napraviti veliku razliku u izgledu vaše kose – dodao je on.

Izvor : blic.net