Kosa

(FOTO) Ovo je sedam trenutno najpopularnijih muških frizura

By  | 

Muškarci su još uvijek daleko od pripadnica nježnijeg spola, kada je u pitanju njega i briga oko kose, no odavno i dečki svoje vlasi vole posložiti. Ili razbarušiti, ako tako trendovi nalažu. Brzinom munje se izmjenjuje ono što je šik u kontekstu odjeće, ali ništa sporiji nije niti ritam izmjene frizura koje su u modi.

Muškarcima odavno nije dovoljan samo češalj kako bi namjestili svoju kosu, no kako vrijeme ide, frizure su sve složenije. Ipak, kako to obično biva i s odjećom, trendovi se brzo izmjenjuju te nešto što je bilo u potpunosti demode prije pet godina, danas može biti must have.

Američki portal Business Insider donosi sedam trenutno najmodernijih muških frizura. Vjerojatno ćete sve jednu prepoznati, budući da su prisutne i u našoj okolini.

Dvije od njih se tiču dečkiju duge kose i to obje podrazumijevaju rep. Jedan obuhvaća cijelu kosu i veže se rekli bismo standardno na sredini stražnjeg dijela glave, dok je drugi rep, vezan na vrhu stražnjeg dijela glave te podrazumijeva duge vlasi na tjemenu, a sa svih ostalih strana na par milimetara obrijanu kosu.

I tri kratke trenutno najmodernije frizure su kombinacija obrijanih strana te nešto više kose na tjemenu. Tu su još klasična frizura, koju su možda nosili i vaši djedovi, a koja se smatra vrlo poželjnom u kontekstu prikladnosti na poslu.

Sedma je ‘pompadour’ odnosno, frizura kojoj su glavne karakteristike zalizane ili obrijane strane te gusta, volumenom bogata kosa na tjemenu, čije se šiške onda zalizuju prema natrag.