Tutorijal

( FOTO ) Frizure za vjenčanje: Inspiracija za mlade sa dugom kosom

By  | 

Mlade koje imaju dugu kosu, često pomisle kako će frizuru lako osmisliti, upravo zbog dužine svoje kose. Ali kada treba da izaberu kakvu će frizuru nositi najvažnijeg dana, jednostavno nemaju puno ideja, kako da pored njihove specifične duge i bujne kose, ipak izgledaju drugačije, na dan svog vjenčanja. Pogledajte naša tri prijedloga, kako frizer može da vam jednostavno i lako napravi spektakularnu frizuru, čak i ako imate dugu kosu.

1. Pletenica  

Ako ne volite kosu da vezujete, nego više volite da ona bude puštena, a ipak da bude zanimljiva, onda izaberite pletenice. Jedna velika pletenica sa strane, ili više njih, pa spojene u jednu, mogu izgledati zaista romantično i nježno. Vaša frizura izgledaće još ljepše ukoliko je ukrasite većim cvijetom ili ukosnicama sa cirkonima.

Frizura-za-mladu

Frizura-za-mladu-2

Frizura-za-mladu-3

2. Pokupljen gornji dio kose

Ukoliko želite da kosu sklonite sa lica, ali da neki dio pada na ramena, onda gornji dio kose može biti podignut. To se lako može uraditi ukrasnim ukosnicama. Ako vam je kosa gusta, onda taj dio možete pričvrstiti gumicom za kosu, a zatim gumicu prekriti nekim ukrasnim detaljem. Ostatak kose može biti u blagim valovima, ili isfenirana.

Frizura-za-mladu-4

Frizura-za-mladu-5

Frizura-za-mladu-9

3.Puštena kosa sa valovima

Najednostavniju frizuru koju možete imati na vjenčanju, jeste cijelu kosu da pustite, ali da imate valove. Takvu frizuru možete ukrasiti tankom trakom za kosu ili perlicama  i cirkonima koji će biti kao posuti po kosi.

Frizura-za-mladu-6

Frizura-za-mladu-7

Frizura-za-mladu-9-1

 

izvor: hellomagazin.rs